Hoppa till huvudinnehållet

Hjostämma i mindre format

Publicerad:
Dragspelsstämman har i år blivit en träff.
Dragspelsstämman har i år blivit en träff. Foto: Marita Sjöquist

Årets upplaga av dragspelstämma har blivit dragspelsträff med danskvällar under fredag och lördag på Hjo camping.

Dragspelsstämman i Hjo brukar vara en av sommarens stora publikdragare, men i år är evenemanget i ett mindre format än tidigare. Orsaken är pandemin och osäkerheten kring att arrangera ett större evenemang lång tid i förväg.

– Det blir lite mindre, men förhoppningsvis lockar vi lika mycket folk som före pandemin. Vi har hållit buskspel för de som bott på campingen under dagarna i augusti både 2020 och 2021 när stämman brukar anordnas. Vi fortsätter på det spåret och erbjuder organiserad dans också, uppgav dragspelsklubbens Ragnar Claesson i en tidigare intervju i HT i sommar.

Stadsparken som brukar vara dragspelsstämmans mittpunkt har nu bytts ut till Hjo camping. Inga speciella gästspelare är inbjudna i år utan de som vill spela får frivilligt anmäla sig. Även publik är välkomna till campingen.

– Det är inte svårt att få ihop gäng som vill spela. Det kommer bli massor av dragspelsmusik dygnet runt under dagarna som förr och i år har vi inte längre några publikrestriktioner.

Redan igång

Redan i onsdags drog dragspelsfantasterna i gång sin träff som pågår till och med söndag. Det finns även möjlighet att ta sig en svängom på fredag och lördag kväll då det blir organiserade danskvällar.

Hjo dragspelsklubb står bakom evenemanget som hölls första gången 1987, som genom åren vuxit till en av nordens största dragspelsstämmor.

Artikeltaggar

DragspelHjoHjo CampingNöje/Kultur

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.