Hoppa till huvudinnehållet

Räkna med längre resväg och indragna busslinjer

Publicerad:
Den som tänker resa mellan Korsberga och Fridene/Blikstorp i bil eller med någon av Västrafiks linjebussar får räkna med annan resväg och längre restid de närmaste månaderna, då bron över ån Yan i höjd med Kvarnegården i Korsberga ska renoveras.
Den som tänker resa mellan Korsberga och Fridene/Blikstorp i bil eller med någon av Västrafiks linjebussar får räkna med annan resväg och längre restid de närmaste månaderna, då bron över ån Yan i höjd med Kvarnegården i Korsberga ska renoveras. Foto: Lars-Ola Carlén

Den som har tänkt sig åka vägen mellan Korsberga och Fridene de närmst två månaderna får räkna med längre restid. Bron över ån Yan vid Kvarnegården i Korsberga ska renoveras och detta påverkar även skolbussar och Västrafiks linjebussar.

– Det är en ganska omfattande broreparation. Vi ska byta kantbalkar, Den betongkonstruktion där räckena sitter. Både balkar och räcke ska rivas och ersättas av nytt. Dessutom är den en del arbete under bron, bland annat isskydd på konstruktionen mot vattnet. Därför behöver vi stänga av bron helt för all trafik under reparationen, berättar Oscar Lindblad på Trafikverket.

Pendlare påverkas

Eftersom det inte finns någon annan närliggande, naturlig överfart kommer många som pendlar till arbete och skola i Hjo, Tidaholm och Skövde att påverkas av avstängningen.

– Vi har informerat kommunen och andra berörda och kommer att skylta omledningsväg. Den kommer att gå ut till vägen mellan Hjo och Skövde, väg 194, berättar Oscar Lindblad.

Elever informerade

– Elever och föräldrar till de som åker skolbuss till och från Korsberga skola ska ha fått information av chauffören, berättar Annika Åhberg, trafikplanerar på kollektivtrafikkontoret i Tibro.

Högstadie- och gymnasieelever som åker med Västtrafik ska också få information och även övriga resenärer på linjebussarna som trafikerar vägen.

– Vi har tre linjer som trafikerar den aktuella vägen och alla berörs av broreparationen, uppger Västtrafiks presstjänst.

Sträcka dras in

Linje 435 dras in på sträckan mellan Hamrum i Korsberga och Blikstorp. En extrabuss sätt sin in som endast stannar i Korsberga och Blikstorp. Den kör vägen via Dannemarka, Kilen och Vädbjörnstorp till Blikstorp.

Linje 323 dras in på sträckan Korsberga–Bosgården i Fridene och linje 620 dras in på sträckan Hamrum–Korsberga.

Den som brukar gå på och av vid Karthagen hänvisas till busshållplatsen på vägen mot Djursätra/Värsås.

Artikeltaggar

KorsbergaResorTrafikverketTransportVästtrafik

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.