Hoppa till huvudinnehållet

Fler patienter med covid-19

Publicerad:
Under onsdagen vårdas 13 patienter med covid-19 på Skaraborgs sjukhus.
Under onsdagen vårdas 13 patienter med covid-19 på Skaraborgs sjukhus. Foto: Helene Magnusson

På Skaraborgs sjukhus har antalet patienter med covid-19 ökat något sedan förra veckan. Totalt i hela Västra Götalandsregionen vårdas åtta fler covidpatienter, jämfört med veckan före.

Den 7 september 2022 har sjukhusen i Västra Götalandsregionen totalt 106 inneliggande patienter med covid-19, det är åtta fler än förra veckan. Av dessa vårdas tre på intensivvårdsavdelning (IVA), en patient färre än veckan före.

På Skaraborgs sjukhus är 13 patienter med covid-19 inlagda under onsdagen, det är tre fler än för en vecka sedan. Ingen av dem är inlagd på intensiven.

Ökningen av patienter med covid-19 syns på samtliga sjukhus i regionen, förutom på Sahlgrenska som har lika många som föregående vecka.

Statistiken omfattar samtliga inneliggande patienter som testat positivt för covid-19, oberoende av huruvida covid-19 var anledningen till att de lades in på sjukhus.

Skaraborgs sjukhus: 13 patienter, varav 0 på IVA

NU-sjukvården: 13 patienter, varav 0 på IVA

Sahlgrenska Universitetssjukhuset: 60 patienter, varav 2 på IVA

Sjukhusen i Väster: 5 patienter, varav 0 på IVA

Södra Älvsborgs sjukhus: 15 patienter, varav 1 på IVA

Artikeltaggar

CoronavirusetVård och omsorg

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.