Hoppa till huvudinnehållet

Pär Holmgren: "Läget för Vättern är akut"

Publicerad:
Pär Holmgren (MP), besökte Hjo i veckan.
Pär Holmgren (MP), besökte Hjo i veckan.

Miljöpartiets EU-parlamentariker Pär Holmgren besökte Hjo i veckan. Fokus låg på de miljömässiga utmaningar som Vättern står inför.

– Sveriges näst största sjö har ett oerhört stort värde för både djur och naturliv, men också för alla de som bor och lever här. Inte minst eftersom den är dricksvattentäkt för 300 000 människor, och potentiellt för ytterligare hundratusentals, säger Pär Holmgren, som bland annat sitter i EU-parlamentets miljöutskott.

På plats i Hjo träffade Pär Holmgren, tillsammans med lokala miljöpartister, Aktion Rädda Vätterns företrädare Christer Haagman.

Haagman berättar om de enorma miljömässiga påfrestningar som Vättern utsätts för, såsom PFAS, försvarets aktiviteter och den potentiella gruvan i Norra Kärr.

– Det är uppenbart att vi nått ett kritiskt läge här kring Vättern. Nivåerna av miljögifter som PFAS ackumuleras över tid och situationen kommer bli än värre tills dess att vi helt upphör med miljöfarlig verksamhet, säger Pär Holmgren, som hoppas att fler kommer engagera sig i kampen för Vätterns överlevnad.

Artikeltaggar

HjoMiljöPär HolmgrenPolitikVal 2022Vättern

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.