Hoppa till huvudinnehållet

Kommunalrådet: "Tacksam för stödet"

Publicerad:
Lars-Ola Carlén
larsola.carlen@hjotidning.se
Catrin Hulmarker (M) kommunstyrelsens ordförande i Hjo tackar väljarna för fortsatt förtroende. Moderaterna gör tidernas rekordval i Hjo i Hjovalet 2022.
Catrin Hulmarker (M) kommunstyrelsens ordförande i Hjo tackar väljarna för fortsatt förtroende. Moderaterna gör tidernas rekordval i Hjo i Hjovalet 2022. Foto: Christoffer Tuulik

Moderaterna gjorde ett rekordval i Hjo och plockade ytterligare två mandat. Partiet är i särklass det största partiet och kommunalrådet Catrin Hulmarker känner tacksamhet för stödet och ser det som ett bevis på att man har gjort ett bra arbete.

Att Moderaterna "bara" ser ut att bli tredje största parti i landet lade sordin på stämningen vid partiets valvaka på Hamnkrogen. Men när siffrorna svängde till högersidans fördel och partiledaren Ulf Kristersson ser ut att få bilda regering vände mungiporna uppåt på de 40-talet församlade Hjomoderaterna.

Likaså kunde partiet glädjas åt rekordsiffror i Hjovalet. Med drygt 2 200 röster är partiet det i särklass största i Hjofullmäktige och ser ut att plocka ytterligare två mandat och får då 13 platser. Också rekord för M.

Mer än var tredje Hjobo gav sin röst till Moderaterna med kommunalrådet Catrin Hulmarker i spetsen.

– Vi är tacksamma för stödet, både lokalt och nationellt. Att vi tar ytterligare två mandat är Hjobornas betyg på att vi gör ett bra arbete, att vi håller i och tar ansvar, även om det ibland innebär obekväma beslut, säger Catrin Hulmarker.

– Vi har inte intagit någon populistisk hållning utan arbetar på i vardagen och ser varje dag som valdag. Folk är kloka och ser att vi åstadkommer något bra och det ger fortsatt förtroende, menar Hulmarker.

Fortsatt Allianssamarbete har partierna gått till val på och ska fortsätta med.

– Vi är ett bra lag och ska fortsätta vårt samarbete. Visst vi är större än de andra partierna tillsammans, men vi kommer som tidigare ha ett upplägg där alla blir delaktiga, säger Catrin Hulmarker.

Nu inväntas det slutliga valresultatet innan det är dags att fördela posterna inför den kommande mandatperioden.

Kommunalrådet Catrin Hulmarker kan se fram emot fyra år till med Alliansstyre i Hjo.
Kommunalrådet Catrin Hulmarker kan se fram emot fyra år till med Alliansstyre i Hjo. Foto: Christoffer Tuulik
Hedda Hulmarker, Johan Hulmarker och Arvid Hulmarker tillhörde de yngre på Moderaternas valvaka på Hamnkrogen.
Hedda Hulmarker, Johan Hulmarker och Arvid Hulmarker tillhörde de yngre på Moderaternas valvaka på Hamnkrogen. Foto: Christoffer Tuulik

Läs tidigare artiklar om Hjovalet 2022 här:

Här kan du läsa allt om kommunvalet i Hjo 2022Moderaterna gör tidernas rekordval i Hjo – L och C tappar

Artikeltaggar

HjoModeraternaPolitikVal 2022

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.