Hoppa till huvudinnehållet

Vänsterns tomma stolar fylls: ”Är som barn på nytt”

Publicerad:
Reporter Christoffer Tuulik
Christoffer Tuulik
christoffer.tuulik@hjotidning.se
Vänsterns valvaka hölls på Villa Svea med ytterligare ett par personer, som också kan tänka sig engagera sig på sikt. Kandidaterna Sven Forsman (röd tröja) och Fredrik Nordh (längst till höger).
Vänsterns valvaka hölls på Villa Svea med ytterligare ett par personer, som också kan tänka sig engagera sig på sikt. Kandidaterna Sven Forsman (röd tröja) och Fredrik Nordh (längst till höger). Foto: Christoffer Tuulik

Vänsterpartiets nya konstellation i Hjo har nått sitt mål – att få behålla de två stolarna i fullmäktige som varit tomma i princip hela mandatperioden. Sven Forsman och Fredrik Nordh kommer högst troligen väljas in i fullmäktige.

De är bara tre personer som drivit partiets valrörelse till kommunvalet, egentligen bara två eftersom Fredrik Nordh och Sofia Nordh har småbarn, som någon av dem måste vara hemma med när den andre raggar väljare. Sven Forsman är partiets förstanamn, Fredrik Nordh andra och Sofia Nordh tredje.

– Jag har bara arbetat med politik på kaffebordsnivå tidigare. Jag är mycket ödmjuk inför den nya uppgiften, jag blir som ett barn på nytt. Nu vill vi lära oss grunderna och det ska bli spännande. Jag måste säga att vi fått ett väldigt trevligt mottagande i Hjo från övriga partier, det är långt ifrån den gapiga rikspolitiken. Vi vill bidra för att det ska fortsätta vara så. Vi ska gå in med öppna sinnen i kommunpolitiken, lyssna på de som varit med längre och söka samarbete i olika frågor, säger Fredrik Nordh.

Fredrik Nordh och Sven Forsman
Fredrik Nordh och Sven Forsman Foto: Christoffer Tuulik

Fredrik Nordh är däremot jättebesviken över Vänsterpartiets riksdagsresultat.

– Fullständigt kass! Vänstern på riksplanet har inte fokuserat rätt. Exempelvis har de missat den stora massan av väljare som arbetar inom vård- och omsorg, säger Fredrik Nordh.

Här kan du läsa tidigare artiklar om Hjovalet 2022:

Här kan du läsa allt om kommunvalet i Hjo 2022

Artikeltaggar

Fredrik NordhHjoHjo kommun (org)KommunalvalPolitikSven ForsmanVal 2022Vänsterpartiet

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.