Hoppa till huvudinnehållet

Premiär för Funkisrock

Publicerad:
Svenne Rubins och Lars Haddäng bjöd på musikshow från Stadsparksscenen.
Svenne Rubins och Lars Haddäng bjöd på musikshow från Stadsparksscenen. Foto: Miranda Smedberg

Det gick inte att ta miste på feststämningen när Svenne Rubins intog scenen under lördagens event i Stadsparken. Funkisrock blev en glädjefest och nästa år kommer festivalen tillbaka.

En stor fest för alla människor, där Svenne Rubins spelar och alla sjunger, dansar och är glada. Så löd Lars Haddängs idé för att fira slutet på pandemins restriktioner. I lördags blev idén verklighet. Strax före 18 välkomnade arrangörerna publiken.

– En kväll när vi alla får träffas, ingen utanför! inledde Lars innan förbandet The Rox drog igång med covers av allt från Nationalteatern till Creedence. Därefter sjöng Daniel Ousbeck, vinnare av Funkisfestivalen 2022 tre låtar.

Vinnaren av Funkisfestivalen 2022, Daniel Ousbeck från Skövde underhöll i mellanakten. Här på bild tillsammans med arrangörerna Hanna Hagqvist och Lars Haddäng.
Vinnaren av Funkisfestivalen 2022, Daniel Ousbeck från Skövde underhöll i mellanakten. Här på bild tillsammans med arrangörerna Hanna Hagqvist och Lars Haddäng. Foto: Miranda Smedberg

Årligt event

Evenemanget, som är särskilt anpassat för personer med funktionsvariation, arrangeras av Hanna Hagqvist och Lars Haddäng i samarbete med FUB, föreningen för barn, unga och vuxna med funktionsvariation. Efter långt arbete med att söka sponsorer kunde arrangörerna glatt meddela att man klarar kostnaderna för konserten.

– Sponsorerna täcker. Försäljningen på konsertområdet blir vinst så att vi får en grundplåt till nästa års event, berättar Hanna.

På konsertområdet fanns både matservering, godisförsäljning och lotterier.
På konsertområdet fanns både matservering, godisförsäljning och lotterier. Foto: Miranda Smedberg

Dansande publik

På plats fanns också godisförsäljning, lotterier och matservering för besökarna. Men vid 20-tiden hade de flesta samlats framför scenen för kvällens huvudakt. Regnet till trots dansades det under trädkronorna till allsångstoner av “En gammal Amazon”, “Långa bollar på Bengt”, och “Folköl och dunkadunka”.

– Vilken kväll vi fick, avslutade bandet från scenen, efter flera extranummer och publikens jubel.

Svenne Rubins lockade till allsång i flera av sina mest kända låtar.
Svenne Rubins lockade till allsång i flera av sina mest kända låtar.

Artikeltaggar

FUBHjoNöje/KulturSvenne Rubins

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.