Hoppa till huvudinnehållet

Linnéa Åkesson är med i kampen om guldet

Publicerad:
Marita Sjöquist
marita.sjoquist@hjotidning.se
Hjotjejen Linnéa Åkesson, tävlandes för FMCK Skövde, körde in en seger och en andraplats vid SM i Töreboda och har nu fyra poäng upp till guldet inför avslutningen.
Hjotjejen Linnéa Åkesson, tävlandes för FMCK Skövde, körde in en seger och en andraplats vid SM i Töreboda och har nu fyra poäng upp till guldet inför avslutningen. Foto: Erica Augustsson

Det blir en nagelbitare i Enköping när damernas enduro-SM ska avgöras om tre veckor. Hjotjejen Linnéa Åkesson, tävlandes för FMCK Skövde, är med i kampen om guldet efter en seger och en andraplats i Töreboda.

Linnéa Åkesson tog säsongens andra seger i SM när hon var 25 sekunder snabbare än den regerande svenska mästarinnan Hanna Berzelius, Linköping.

– Det rullade på och jag gjorde inga direkta misstag, säger Linnéa Åkesson men söndagen blev tuffare. Åkesson följde upp segern med en andraplats.

Precis som inför helgen i Töreboda är det fyra poäng som skiljer i kampen om SM-guldet där Berzelius sitter i förarsätet. Åkesson behöver gå för seger vid avslutningen i Enköping och samtidigt hoppas att någon annan trycker sig in mellan henne och Berzelius för att guldet ska landa hos Skövdeföraren.

– Jag får bara försöka göra mitt bästa. Jag kan inte göra mer än så, fastslår Åkesson enkelt.

Artikeltaggar

EnduroLinnéa Åkesson

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.