Hoppa till huvudinnehållet

Segerjubel för Darell i blåvitt

Publicerad:
IFK Skövde säkrade seriesegern mot Tidaholm och är därmed tillbaka i division 2.
IFK Skövde säkrade seriesegern mot Tidaholm och är därmed tillbaka i division 2.

IFK Skövde kunde jubla, spruta champagne och ta på sig guldhattar efter helgens 2–1 mot Tidaholms GIF på Södermalms IP. Efter ett år i division 3 är nu laget tillbaka i division 2. En av seriesegrarna är Hjokillen Jacob Darell.

20 matcher. 15 vinster, fyra oavgjorda och bara en förlust. Dessutom en målskillnad på 52–9.

Siffrorna talar sitt tydliga språk. IFK Skövde har varit överlägset i division 3 och kommer nästa år att spela i division 2. Seriesegern har egentligen aldrig varit hotad och IFK Skövde slog in den första av tre matchbollar laget hade på sig.

– Det är alltid skönt att vinna en serie. Det är inte alla som får vara med om att uppleva det. De här spelarna har varit med om att åka ur och att nu få vinna en serie är en jättebra erfarenhet, säger managern Charbel Abraham.

Jacob Darell i fokus i matchen mot Holmalund i somras.
Jacob Darell i fokus i matchen mot Holmalund i somras. Foto: Anton Gustavsson

IFK Skövde fick behålla stora delar av truppen som åkte ur förra säsongen. vilket gett resultat.

Ett av nyförvärven inför den här säsongen var Jacob Darell, som efter förra säsongen lämnade IFK Hjo som åkte ur division 3. Darell var tillbaka i IFK Hjo 2021 efter att ha spelat tre år i Skövde AIK:s juniorverksamhet.

Under den här säsongen har yttermittfältaren Jacob Darell fått stort förtroende i sin nya klubb.

Matchfakta

Artikeltaggar

FotbollHjoIFK HjoIFK Skövde FIKSkövde AIKSportTidaholms GIF

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.