Hoppa till huvudinnehållet

WO-segrarna ser ut att bli Bois fall: ”Uruselt skött”

Publicerad:
Judith Andersson och Mariestads Bois har gått miste om två matcher i damernas division fyra. De två WO-segrarna ser ut att kosta de rödvita seriesegern. (ARKIVBILD)
Judith Andersson och Mariestads Bois har gått miste om två matcher i damernas division fyra. De två WO-segrarna ser ut att kosta de rödvita seriesegern. (ARKIVBILD) Foto: Peter Gustafsson

16 segrar på 17 matcher och plus 123 i målskillnad, men Mariestads Bois damer ser ut att gå miste om uppflyttning till division tre.

Det på grund av att två motståndare har lämnat walkover under hösten.

– Det är uruselt skött, säger Boistränaren, Håkan Jakobsson, frustrerat.

Kampen om seriesegern i damernas division fyra norra har från den första omgången handlat om två lag: Mariestads Bois och IFK Hjo.

Såväl Bois som Hjo har kört över allt motstånd under säsongen och de enda poängtappen duon stått för har varit mot varandra. (Bois vann vårmötet med 5–3 och Hjo vann returen i mitten på augusti med 3–1).

Håkan Jakobsson är besviken på situationen som uppstått. (ARKIVBILD)
Håkan Jakobsson är besviken på situationen som uppstått. (ARKIVBILD) Foto: Erik Wallskog

Således har toppstriden mynnat ut i en målskillnadsaffär. En kamp som Mariestadslaget ser ut att gå förlorande ur. Anledningen är att två lag har lämnat walkover mot Bois.

– Det är ren frustration. Vi har jobbat med flera lag för att flytta och få till matcher, för vi vill spela. Som serien ser ut nu är det ju målen som räknas, säger Håkan Jakobsson.

Sent återbud

Matcherna som Bois vunnit på WO (3–0) är mot tabelljumbon Korsberga IF den 7 augusti och nu senast, under tisdagskvällen, hemmamötet med Norra Fågelås.

– VFF (Västergötlands fotbollförbund, reds. anm.) hade styrt upp det datumet och sagt att de fick komma med spelarna de hade. På tisdagen meddelade Fågelås att de skulle komma med tio tjejer, men tre och en halv timme innan matchstart lämnade de WO, säger Jakobsson uppgivet.

Har ni förståelse för att lag kanske inte har tillräckligt med spelare?

– Ja, man kan inte tvinga lag att spela, men då tänker man inte på hur en serie är uppbyggd. Alla resultat är beroende av varandra, men det är en förbundsfråga. Det får inte gå till såhär, utan det måste till en regeländring i så fall.

IFK Hjo har i sin tur fått spela samtliga av sina matcher så här långt. Bland annat har kamratföreningen besegrat just Korsberga och Norra Fågelås med 18–0 respektive 12–0.

– Det ser ju alla. Vi hade haft 30 mål till på de två matcherna och då hade vi lett serien. Sedan kan allt hända de sista omgångarna såklart, men det är väldigt tråkigt att det har blivit såhär.

”Det enda rättvisa”

Nästa match för Mariestad Bois spelas på lördag. Då åker de rödvita till Landbyvallen för att möta just Norra Fågelås.

– Då ser det ut som att de har lag. De får inte lämna en WO till, för då blir de uteslutna, säger Jakobsson.

Med tanke på att lag brukar drar sig ur serier fram mot vårkanten, tror du att det finns en chans att ni kan få en plats i division tre även om ni slutar tvåa?

– Jag kan bara prata för mig själv, men jag hoppas innerligt att förbundet ser till att vi kommer upp en nivå. Det är det enda rättvisa.

Artikeltaggar

Division 4 norra damFotboll

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.