Hoppa till huvudinnehållet

Törner tar klivet upp i SAIK:s A-lag

Publicerad:
19-årige Jonathan Törner har tecknat A-lagskontrakt med Skövde AIK i Superettan och ses här tillsammans med klubbens akademichef Roberth Jacobsson. Foto: SKövde AIK:s hemsida

Nyligen signerade den 19-årige mittfältaren Jonathan Törner er sitt första seniorkontrakt med Skövde AIK.

– Det känns jättebra att efter fyra års kämpande ta klivet upp i A-laget, säger Törner på klubbens hemsida.

Nästa spelare att lyftas upp från ungdomsakademin till Skövde AIK:s A-lag är Jonathan Törner, som gick till SAIK-akademin inför säsongen 2018 från moderföreningen IFK Hjo.

Fin utveckling

Mittfältaren uppges på senare tid haft en fin utveckling, vilket nu har resulterat i ett seniorkontrakt.

– Det känns jättebra. En stor skillnad mellan P19 och A-laget är kvaliteten och tempot naturligtvis, konstaterar Törner på hemsidan och fortsätter:

– Under fjolåret fick jag möjligheten att träna med A-truppen. Till i år har det kryddats med matcher i U21 där motståndare i många fall har Allsvenska matcher. Väldigt inspirerande att möta så bra motstånd.

Skövde AIK befinner sig för närvarande på en sjätteplats i Superettan och möter i nästa omgång den 2 oktober Norrby IF på Borås Arena.

– Nu ser jag fram emot en tid där jag kan utvecklas i denna miljö och jag kommer kämpa hårt för att visa Tobias Linderoth och Mikael Lindgren att jag förtjänar speltid framöver.

Nöjd akademichef

Även SAIK:s akademichef Roberth Jacobsson är nöjd med att Jonathan Törner har fått den här möjlighet.

– Jättekul. Det är detta jag och vi ansvariga i Akademilagen jobbar för. Målet är att vi ska få upp spelare till A-laget. Tidigare har vårt representationslag varit i division 1, men Jonathan är nu den första som tar klivet upp i elitmiljön i Superettan.

– Jonathan har kämpat hårt, tagit motgångar på ett bra sätt men kämpat hårt och det har gett frukt till slut. Han har alltid haft en spets i sitt spel, men har senast året utvecklats och mognat väldigt, inte minst socialt vilket också är en viktig del.

Flerårskontrakt

Osäkert är i dagsläget om Jonathan Törner kommer att matchas i någon av de återstående matcherna av säsongen i Superettan.

Jonathan Törners kontrakt sträcker sig till och med säsongen 2024.

Artikeltaggar

FotbollHjoIFK HjoSkövde AIKSuperettan

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.