Hoppa till huvudinnehållet

Nu skramlas det med bössorna igen: Start för insamling till Världens barn

Publicerad:
Världens Barn samlar för 25:e året in pengar för att ge fler barn i världen en framtid.
Världens Barn samlar för 25:e året in pengar för att ge fler barn i världen en framtid. Foto: Gunnar Strömberg

I ett kvarts sekel har Världens Barn stått upp för barns rättigheter. De båda kommande helgerna, med start på fredag, samlas det in pengar till Världens barn utanför Ica. Det planeras även en konsert i Hjo kyrka.

– För 25:e året samlar vi nu in pengar till något som borde vara en självklarhet, att alla barn var de än bor skall ha samma rättigheter som våra barn. Tyvärr är det inte så. Många barn befinner sig på flykt och har inte möjlighet att gå i skola eller ens äta sig mätta. Tillsammans behöver vi visa att barns rätt till hälsa, skola och trygghet – barns rätt till en framtid – är det viktigaste uppdrag som världen har, säger Gunnar Strömberg, som under många år varit engagerad för Världens Barn i Hjo och i Skaraborg med omnejd.

I Hjo startar insamlingen nu på fredag och avslutas lördagen den 8 oktober.

– Vi finns vid Ica fredag och lördag båda helgerna, men redan nu kan man swisha sitt bidrag, upplyser Gunnar Strömberg.

Torsdagen den 6 oktober ställs kosan till Hjo kyrka där det bjuds på en barnkonsert och tillfälle att ge bidrag till insamlingen.

– Vi får njuta av barnkörerna Småstjärnorna, Soul Kids och Soul Children från Svenska Kyrkan, samt Kulturskolans kör.

Världens Barn har under 25 år samlat in 1,85 miljarder kronor som bidragit till att miljontals barn i världens fattigaste länder fått möjlighet till utbildning, bättre hälsa och trygghet.

Artikeltaggar

HjoHjo kyrkaMänskligtSamhälleSkaraborg

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.