Hoppa till huvudinnehållet

Hjo årets klättrare i årlig rankning

Publicerad:
Jessica Tengeland, områdesansvarig i Skaraborg för Svenskt Näringsliv.
Jessica Tengeland, områdesansvarig i Skaraborg för Svenskt Näringsliv. Foto: Mattias Olsson

Götene kommun har bäst företagsklimat i Skaraborg med en tiondeplats i landet. Hjo hamnar på plats 146 och är den kommun i Skaraborg som klättrat mest i Svenskt Näringslivs årliga rankning av företagsklimatet.

Rankningen bygger på svar från 32 000 företagare runt om i landet. Av Skaraborgs 15 kommuner är det Götene som placerar sig i topp och på plats tio i Sverige. På plats elva i landet återfinns grannen i söder, Habo kommun.

– Det är bara att gratulera Götene till ett fortsatt starkt resultat. Kommunen har ett strukturerat näringslivsarbete som genomsyrar hela verksamheten. Samverkan med näringslivet och förståelsen för företagens villkor prioriteras, säger Jessica Tengeland, områdesansvarig i Skaraborg för Svenskt Näringsliv, i ett pressmeddelande.

Sju av Skaraborgs kommuner förbättrar sina rankingplaceringar i år, medan åtta får en sämre placering. Årets klättrare är Hjo kommun, som förbättrar sitt resultat med 57 placeringar till plats 146.

Sveriges bästa företagsklimat har Vårgårda kommun, som även toppade listan i fjol.

Av grannkommunerna i Skaraborg hamnar Skövde högst på plats 50, en förbättring med 21 placeringar. Tibro kom på plats 129 och klättrar 35 placeringar, Karlsborg på plats 137 och faller 33 placeringar medan Tidaholm ökar fyra placeringar till plats 148.

Företagsrankning
Hjo kommuns placeringar
2022 146
2021 203
2020 176
2019 199
2018 172
2017 146
2016 166
2015 117
2014 207
2013 222

Artikeltaggar

GöteneGötene kommunHabo kommunHjoHjo kommunKarlsborgNäringslivPressmeddelandeSkaraborgSkövdeSvenskt NäringslivTibroTidaholmTurism

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.