Hoppa till huvudinnehållet

Pandemin satte stopp efter en vecka: nu återupptas utställning

Publicerad:
Med vernissage på lördag återupptas Erik Rautios utställning på Kulturkvarteret i Hjo.
Med vernissage på lördag återupptas Erik Rautios utställning på Kulturkvarteret i Hjo. Foto: Erik Rautio

Hjokonstnären Erik Rautios fick första utställningen avbruten efter en vecka 2020 då pandemin slog till och Kulturkvarteret stängdes. Med vernissage nu på lördag återupptas utställningen med ett 20-tal målningar, varav flera är nyproducerade.

Erik Rautio arbetar med olja, akvarell och litografi. Inspirationen kommer ofta från dagsaktuella händelser eller bilder i mediebruset.

Trots noggranna förstudier och planering kasserar han de flesta av sina idéer. För Erik är detta en ständig kamp, som om den ”svenska” Luther klappar honom på axeln varje gång han blir lite för självsäker och kräver mer ödmjukhet inför uppgiften.

Han arbetar bäst under kvällstid. Gärna med höstrusk och becksvart natt utanför sitt fönster. En sommarsol som tittar in är bara ett störningsmoment.

Nu på lördag är det vernissage för utställningen på Kulturkvarteret Pedagogien i Hjo. Utställningen med ett 20-tal målningar pågår till den 19 november.

Artikeltaggar

HjoKonst

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.