Hoppa till huvudinnehållet

"Jag vill ha ishall och ett hockeylag här i Hjo"

Publicerad:
Molly Lindh, vill ha en ishall och hockeylag i Hjo.
Molly Lindh, vill ha en ishall och hockeylag i Hjo. Foto: Sakeus Berg

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Jag vill ha en ishall i Hjo för det blir roligare och man slipper spola is på skolgårdarna. Jag själv har gått i ishockey i snart 2 år och får åka till Tibro. Det hade blivit mycket enklare för mig att spela hockey i Hjo.

För det första behöver inte skolorna heller betala buss till ishallar, exempel till Tibro och släppa ut massa onödiga avgaser i naturen.

För det andra går jag i hockey, jag skulle vilja ha ett hockeylag i Hjo också.

För det tredje så måste barn röra på sig mer. Det finns forskare som har kommit fram till att barn måste röra på sig minst 60 minuter per dag.

För det fjärde finns det barn/vuxna som kommer få mer intresse till olika issporter. Om vi får en ishall så kan man betala inträde om det blir matcher.

Vissa tycker att det inte är bra för Hjo är en liten stad och den kommer inte komma till användning. Men jag anser att den kommer komma till användning, det finns både ishockeyspelare och konståkare här i Hjo. Då kommer det bli fler som håller på med issporter.

Slutligen, barn/vuxna kommer röra sig mer. Skolan behöver inte betala bussar. Människor kommer få mer intresse för issporter, och man kan betala inträde om det blir matcher.

Molly Lindh, åk 5 Hammarnskolan

Läs fler insändare från elever i Hjo via länken nedan:

Artikeltaggar

BarnHammarnskolanHjoIshockey