Hoppa till huvudinnehållet

Samtal pågår om livsmod

Publicerad:
Diakonerna Ann-Louise Holst och Sabina Bjaaland håller i samtalskvällarna i Svenska kyrkan.
Diakonerna Ann-Louise Holst och Sabina Bjaaland håller i samtalskvällarna i Svenska kyrkan. Foto: Eva Staxäng

Under hösten förs samtal kring temat Livsmod i Hjo församlingshem. Kvällarna inleds med att några intressanta personer blir intervjuade på scenen och sedan kan de som vill fortsätta att samtala kring en enkel måltid.

Skaraborgs själsdoktor Håkan Andersson var en av paneldeltagarna under den inledande kvällen i september, där temat var Hopp om livet. Deltagarna fick med sig många tankar och insikter.

– Intresset verkade vara stort. Det var roligt att så många stannade efteråt och ville äta och prata, säger Sabine Bjaaland, en av två diakoner i Svenska kyrkan i Hjo som tagit initiativ till evenemanget.

Vid nästa samtalskväll i slutet av oktober står försoning och förlåtelse i centrum. Då kommer bland andra Annwor Haglund, som under många år arbetat som fängelsediakon på Tidaholmsanstalten, att dela med sig av sina erfarenheter kring försoningsarbete.

Det sista tillfället i november handlar om ett mänskligare samhälle – om att gå från utanförskap till att hitta sin plats i tillvaron. Polisen, författaren och sommarprataren Nadim Ghazale från Borås och kommunstyrelsens ordförande Catrin Hulmarker finns då på plats på scenen och inleder kvällen.

– Det här är jättebra tillfällen för människor att få prata om frågor som går lite mer på djupet, säger diakon Ann-Louise Holst.

Artikeltaggar

Catrin HulmarkerFörfattareHjoLitteraturSamhälleSkaraborg

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.