Hoppa till huvudinnehållet

Dragspelsturnén nådde Korsberga

Publicerad:
Med sin röst och sitt dragspel bjöd Bengan Janson på en föreställning fylld av berättelser och musik.
Med sin röst och sitt dragspel bjöd Bengan Janson på en föreställning fylld av berättelser och musik. Foto: Emma Björnell

När Bengan Janson intog scenen i Korsberga bygdegård fylldes lokalen med dragspelstoner, sång, berättelser och inte minst en nöjd publik.

– Jag har stora förväntningar inför kvällen, sade besökaren Viveca Stenestam strax innan framträdandets början.

Närmare hundra personer kom till Korsberga bygdegård i torsdags kväll för att se föreställningen ”Under kepsen på Bengan Janson”. Evenemanget, som var en del i Hjo kulturveckor, ordnades av Hjo kultur-och teaterförening tillsammans med Korsbergaortens bygdegårdsförening.

– Vi gillar att samarbeta med andra föreningar för att sprida kultur till invånarna i Hjo, berättar Kristina Ekorn från kultur-och teaterföreningen.

Bjöd på bred repertoar

Bengt "Bengan" Janson är en mångfacetterad artist som bland annat spelat i Östen med Resten och turnerat med Kalle Moreaus. Det finns flera anledningar till att just han spelade i Korsberga.

– Vi har hört att hans uppträdanden passar väldigt bra i bygdegårdar, och vi har inte erbjudit den genren till vår publik tidigare, säger Kristina Ekorn.

I sin föreställning lotsade Janson åhörarna genom allt från sånger till dikter, humor och betraktelser. På dragspelet framförde han såväl Lill-Babs sånger som rockiga låtar och internationella stycken. Lyssnarna var inte sena på att ryckas med i tonerna.

– Det är en trevlig kväll. Bengan har varit med i alla år och det känns roligt att få se honom här, tycker besökaren Gunnar Zetterlund.

Viveca Stenestam, Lotta och Leif Holmbäck och Gunnar Zetterlund från Hjo såg fram emot uppträdandet.
Viveca Stenestam, Lotta och Leif Holmbäck och Gunnar Zetterlund från Hjo såg fram emot uppträdandet. Foto: Emma Björnell

I publiken satt även de som inte tidigare hört Bengan Janson.

– För mig var det ett okänt namn, men jag har glada förväntningar, förklarar Leif Holmbäck.

Artikeltaggar

Bengan JansonFöreställningarHjoKorsbergaMusikNöje/KulturSång

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.