Hoppa till huvudinnehållet

Lekfull ledighet för skolbarnen

Publicerad:
Emma Björnell
emma.bjornell@hjotidning.se
Elwira Bengtsson, Alwin Bengtsson, Elton Fröjd och Hailey Hentzel klättrade upp på plintarna och svingade sig sedan i hinderbanans lianer.
Elwira Bengtsson, Alwin Bengtsson, Elton Fröjd och Hailey Hentzel klättrade upp på plintarna och svingade sig sedan i hinderbanans lianer. Foto: Emma Björnell

Barn som svingar sig i lianer, en uppblåsbar boll om studsar upp i luften och en tipspromenad i den friska luften. Lägg därtill en stor dos rörelseglädje och gemenskap så är höstlovets aktivitetsdag beskriven.

Höstlovet heter numera läslov, men i tisdags hade namnet sportlov varit mer passande. Då arrangerade kommunen en aktivitetsdag på Guldkroksområdet. Hinderbana, tennis, badminton och bollsporter var några av sysselsättningarna som erbjöds inne i hallarna.

– Vi hade inget att göra, så vi gick hit. Det är bra att de ordnar sådant här ifall man inte är på fritids, tycker Sigge Bladh som spelade badminton med vännerna Erika Carpman, Linnéa Asplind och Kasper Welander.

Erika Carpman, Linnéa Asplind, Sigge Bladh och Kasper Welander tycker att det är skönt att vara lediga från skolan, men de är också glada över att aktiviteter ordnas på lovet.
Erika Carpman, Linnéa Asplind, Sigge Bladh och Kasper Welander tycker att det är skönt att vara lediga från skolan, men de är också glada över att aktiviteter ordnas på lovet. Foto: Emma Björnell

I en annan del av hallen hade en hinderbana med madrasser, lianer och balansgång byggts upp. Där lekte Elwira och Alwin Bengtsson, Elton Fröjd och Hailey Hentzel.

– Jag har kul! Förut klättrade jag, men ringarna är roligast säger Hailey.

Hailey Hentzel gillade att gunga i ringarna som var en av hinderbanans kluriga stationer.
Hailey Hentzel gillade att gunga i ringarna som var en av hinderbanans kluriga stationer. Foto: Emma Björnell

Första gången i parken

Utomhus på området fanns en klurig tipspromenad, och actionparken lockade lovlediga barn. Arthur Eriksson och Nils Sjöberg från Skövde var två av de som trixade med sparkcyklar.

– Vi har inte varit i någon riktig skatepark förut, men vi visste att det fanns en här, säger de innan de tar sats mot nästa hopp.

”Det är inte jättesvårt att åka sparkcykel, fast vissa tricks är lite svåra”, berättar Arthur Eriksson och Nils Sjöberg.
”Det är inte jättesvårt att åka sparkcykel, fast vissa tricks är lite svåra”, berättar Arthur Eriksson och Nils Sjöberg. Foto: Emma Björnell

"Kan nå ut till fler"

Kommunens fritidsamordnare Hanna Nordlöf förklarar att aktivitetsdagar på lov har blivit ett inövat koncept som allt fler söker sig till.

– Vissa kommer in i Guldkrokshallen och utbrister att de aldrig varit är tidigare, säger hon och tillägger att konceptet riktar sig till barn i alla åldrar.

– Det blir roligast så, om alla får delta på någonting.

Även Hanna Edvardsson på kommunens nyligen omorganiserade ungdomsverksamhet Ung i Hjo vittnar om att arrangemanget är populärt.

– Några hängde på låset här tjugo minuter innan vi startade, berättar hon.

Edvardsson förklarar att omorganiseringen lett till att de kan erbjuda mer aktiviteter till ungdomarna.

– Vi kan nå ut till fler, vilket känns superkul, avslutar hon.

Med en så kallad kinball, en stor uppblåsbar boll, spelades fartfyllda matcher.
Med en så kallad kinball, en stor uppblåsbar boll, spelades fartfyllda matcher. Foto: Emma Björnell

Artikeltaggar

BadmintonBarnGuldkrokshallenGuldkroksområdetHanna NordlöfHjoSkateparkTennis

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.