Hoppa till huvudinnehållet

Startar söndagsöppen klädbutik

Publicerad:
Angeliqa Söder och Lasse Lifh har just öppnat butiken Yta i en av lokalerna vid torget.
Angeliqa Söder och Lasse Lifh har just öppnat butiken Yta i en av lokalerna vid torget. Foto: Emma Björnell

För en vecka sedan slogs dörrarna upp till den nya butiken Yta, belägen vid torget. Med sitt utbud av kläder och inredning hoppas ägarna Angeliqa Söder och Lasse Lifh att deras verksamhet kan bli ett komplement till de andra affärerna i stan.

I ett års tid har Lasse Lifh och Angeliqa Söder funderat på att starta en butik. När rätt lokal blev ledig dröjde det inte länge förrän planerna sattes i verket. Sex veckor efter att de fick nycklarna till butiksytan öppnade de sin affär, vid namn Yta. Med kläder och heminredning vill de nu komplettera den befintliga handeln i Hjo och erbjuda fler valmöjligheter till Hjoborna.

– Vi säljer både damkläder och herrkläder från kända varumärken, förklarar Angeliqa.

Öppet på söndagar

Än så länge driver ägarna butiken vid sidan av sina ordinarie jobb. Angeliqa arbetar på kommunens samhällsbyggnadskontor, men har tidigare erfarenhet av butiksverksamheter. Lasse har jobbat med webb, vilket han tar med sig in i den nya satsningen. Butiken erbjuder nämligen onlineshopping.

– Vi vill finnas med när det händer saker och ting, säger ägarna.

De berättar att klädaffären kommer ha söndagsöppet. Butiken har däremot stängt på förmiddagarna, till förmån för längre öppettider på eftermiddagarna. Detta för att möjliggöra att de som arbetar i andra städer kan handla efter jobbet.

– Vi har uppfattningen om att handeln i Hjo ökar, menar Lasse Lifh och fortsätter:

– Under pandemin lärde sig Hjoborna att handla på hemmaplan. Vi vill värna om det.

Tre bokstäver i namnet

Att butiken fick namnet Yta har flera förklaringar. Ägarna hade uppmärksammat att många affärer och matställen runt torget slutar på bokstaven A, vilket de därför ville hålla sig till. Angeliqa gav förslaget att välja ett namn på tre bokstäver, för att symbolisera de som grundat affären.

– Vi är tre huvuden bakom butiken. Det är jag, Lasse och min son Hugo Jägevall, säger Angeliqa Söder och tillägger:

– Vi jobbar ju också med att göra det synliga på ytan fint, med kläder och inredning. Då passar namnet Yta bra.

Hugo Jägevall, Alice Jägevall, Angeliqa Söder och Lasse Lifh hjälps åt i butiken.
Hugo Jägevall, Alice Jägevall, Angeliqa Söder och Lasse Lifh hjälps åt i butiken. Foto: Emma Björnell

Artikeltaggar

ButikerHandelHjoInredningKläder

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.