Hoppa till huvudinnehållet

Alingsås nästa för Jonas Sjölin: "Kluvna känslor"

Publicerad:
Jonas Sjölin slutar i Hjo kommun efter ett år för att bli samhällsbyggnadschef i Alingsås kommun.
Jonas Sjölin slutar i Hjo kommun efter ett år för att bli samhällsbyggnadschef i Alingsås kommun. Foto: Christoffer Tuulik

Samhällsbyggnadschef Jonas Sjölin slutar i Hjo kommun efter ett år på tjänsten. Direkt efter årsskiftet tillträder han en liknande tjänst i Alingsås kommun. Enligt Linköpingssonen är det med kluvna känslor han lämnar Hjo, men han har haft svårt med hur kommunen är organiserad och arbetar.

– Jag visste när jag kom till Hjo från Linköping, som har en betydligt större verksamhet, att man arbetar på ett annorlunda sätt och att kommunen är mindre, men nu har jag provat på detta och känner att jag trivs bättre att jobba i en organisation med fler förvaltningar och nämnder, säger Jonas Sjölin till Hjo Tidning.

Samtidigt poängterar han att det inte finns någon schism eller "fnurra på tråden", utan att han har kommit fram till att ta konsekvensen av att han inte trivs med den modell som Hjo kommun arbetar efter.

– Jag kan inte ändra på den och känner att Alingsås är mer likt hur man arbetar i Linköping och att den strukturen passar mig bättre.

Bra kollegor

Han betonar att Hjo har en bra anda och att han har ett jättepositivt förhållande till kollegorna på samhällsbygg och kommunens ledningsgrupp, samt att han har fått bra gehör från såväl tjänstepersoner som politiker i budgetsammanhang.

– De har lyssnat och jag känner mig på inget sätt motarbetad, utan hoppas att jag har bidragit med en del arbete som är bra för Hjo. Hjo är en liten robust stad som står sig bra. En välmående kommun, så det är med kluvna känslor jag nu går vidare. Det har inte varit en lätt process och jag har hela tiden varit öppen och haft en dialog om hur jag känner.

Jonas Sjölin börjar som samhällsbyggnadschef i Alingsås kommun den 2 januari nästa år.

Artikeltaggar

EkonomiFörvaltningHjoHjo kommunNämnderOrganisationerPolitik

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.