Hoppa till huvudinnehållet

Hjokoncern fortsätter växa med fem nya bolag

Publicerad:
Hjo Installation växer och består nu av 30 bolag som omsätter 1,4 miljarder kronor.
Hjo Installation växer och består nu av 30 bolag som omsätter 1,4 miljarder kronor. Foto: Lars-Ola Carlén

Installationskoncernen Hjo Installation fortsätter att växa så det knakar. Nu senast har företaget köpt fem bolag och utökar sitt geografiska område. De senaste etableringarna innebär att koncernen nu även finns i såväl Småland som Närke.

– Vi etablerar oss i Småland direkt med el, vs och ventilation, samt vårt andra solcellsföretag. Ambitionen är att växa ytterligare i Småland och dessa bolag är en väldigt stabil startplatta, säger Christoffer Olbrich, koncernchef Hjo Installation.

I slutet av oktober förvärvades de fyra bolagen Installationsteknik i Småland AB, Vatten & Värme i Bredaryd AB, Torskinge Plåtslageri AB och Aktiv Sol i Nöbbele AB.

Bolagen omsätter 100 miljoner kronor och har trettiofem anställda.

– Kul med både ett stort avstamp i en ny region och vårt andra solcellsföretag. Vårt erbjudande och kunskap stärks betydande med denna affär och vi ökar vår geografiska täckning, säger Christoffer Olbrich, koncernchef Hjo Installation.

Christoffer Ohlbrich, koncernchef Hjo Installation, välkomnar Dennis Andersson, vd IAB, och hans bolag och medarbetare.
Christoffer Ohlbrich, koncernchef Hjo Installation, välkomnar Dennis Andersson, vd IAB, och hans bolag och medarbetare. Foto: PRIVAT

– Det skall bli en spännande resa tillsammans. Vi är hungriga och framåt samt vill gärna vara med och etablera Hjo Installation i Småland. Vi är imponerade över det första bemötandet in i koncernen och det är kul med jordnära människor som vill åt samma håll, säger Dennis Andersson, vd på IAB och huvudägare i bolagen.

Genom förvärvet av Telectromontage tar nu Hjo Installation steget även in i Närke. Bolaget omsätter 45 miljoner kronor och har tjugofyra anställda.

– Telectromontage är ett fint bolag och vi ser fram emot att välkomna Peter Staaf med medarbetare i koncernen. Vår plan är ett tätt samarbete med våra närliggande elbolag Elektrobyrån och El & Automation i Nora där vi kommer samordna och utöka våra gemensamma resurser, säger Christoffer Olbrich.

– Vi är nöjda med att nu kunna ansluta oss till koncernen Hjo Installation där vi får möjlighet att samverka med andra entreprenörer. Detta och att gemensamt kunna hitta synergieffekter och hjälpa varandra i fortsatt utveckling och att skapa nya affärsmöjligheter, säger Peter Staaf, vd i Telectromontage.

Artikeltaggar

Dennis AnderssonElEntreprenörskapFastigheterHjoTeknik och vetenskapVentilation

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.