Hoppa till huvudinnehållet

Hjobördig rektor prisad – bjöds in till prinsparet

Publicerad:
Från vänster ses prinsessan Sofia, Rita Svensson, Kim Waller och prins Carl Philip.
Från vänster ses prinsessan Sofia, Rita Svensson, Kim Waller och prins Carl Philip. Foto: Anders Wiklund/TT

Rita Svensson, född och uppväxt i Hjo, men numera bosatt i Trollhättan och rektor i Uddevalla bjöds nyligen in till prinsparet. Över en bit mat berättade hon om det värdegrundsarbete inom förskolan hon prisats för.

Rita Svensson var inbjuden till ett besök hos prinsparets stiftelses kontor vid Stockholms slott sedan hon tilldelats priset för årets värdegrundsarbete. En utmärkelse hon mottog i samband med en nationell skolledarkonferens i våras.

I samband med besöket berättade hon om arbetet med värdegrundsfrågor och arbetet med barns rätt till kroppslig och personlig integritet, som numera är ett förhållningssätt på flera av Uddevallas kommunala förskolor.

– Att stärka barns egen integritet och göra dem uppmärksamma på andras rätt till integritet är samma sak som att motverka hat och avstånd mellan människor. Vårt arbete i förskolan har starkt fokus på god kommunikation och relationsskapande mellan barnen, och på att även de yngsta barnen ska hitta sätt att göra sig förstådda och kunna minimera konflikter. Vi arbetar också med att göra barnen källkritiska, för att de ska veta vad som är sant och inte, säger Rita Svensson, i ett pressmeddelande.

Artikeltaggar

BarnFörskolorHjoKonflikterKungligheterNöje/KulturTrollhättanUddevallaUtmärkelser

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.