Hoppa till huvudinnehållet

Lejonberg kvalade in till SM-veckan

Publicerad:
Klara Söderberg (till vänster) och Vilma Lejonberg är klara för SM-veckan i Skövde.
Klara Söderberg (till vänster) och Vilma Lejonberg är klara för SM-veckan i Skövde.

När mästerskapen i styrkelyft för Västra Götaland inklusive Halland och Dalsland avgjordes lyckades Hjobördiga Vilma Lejonberg och Klara Söderberg så bra att de kvalade till SM-veckan i Skövde den sista helgen i januari.

Vilma Lejonberg och Klara Söderberg vann sina respektive klasser, vilket gjorde dem klara för SM. Helgens tävling lockade drygt 140 lyftare och Göteborgs Kraftsportklubb stod som arrangör.

Vilma Lejonberg från Hjo bor numera i Tibro, jobbar i Skövde och tävlar för Broddetorps GoIF. Hon vann sin klass överlägset där hennes 197,5 kilo i marklyft är ett inofficiellt svenskt rekord. Rekordet är på 195 kilo, men reglerna är sådana att svenskt rekord bara får slås vid SM, så det blir att ladda om för tävlingen i SM-veckan.

Vilma tävlar i klassen -69 kg och hon klarade SM-kvalgränsen med 15 kg med totalt 415 (gränsen var satt till 400 kg). Hon noterade 145 kg i knäböj, 72,5 kg i bänkpress och redan nämna 197,5 kg i marklyft.

Klara Söderberg, Falköpings TK, vann klass 76 kg lätt och klarade kvalgränsen med totalt 417,5 kg (kvalgräns 410). Hon klarade 135 kg i knäböj, 107,5 kg i bänk och 175 kg i marklyft: vilket gör ett sammanlagt resultat på 417,5 kg.

Artikeltaggar

HjoSM-veckanSportStyrkelyft

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.