Hoppa till huvudinnehållet

Han blir ny stadsarkitekt: ”Jag är ingen ’krångel-Petter”

Publicerad:
Pål Dunér blir ny stadsarkitekt i Hjo kommun och börjar sin tjänst den 5 december. Foto: PRIVAT

Pål Dunér blir ny stadsarkitekt i Hjo kommun.

– Jag är ingen ”krångel-Petter”, säger 62-åringen boende i Eksjö.

Den 5 december börjar Pål Dunér som ny stadsarkitekt i Hjo kommun. I ett pressmeddelande uppges att han förespråkar öppenhet och nåbarhet som ledord och ser fram emot dialogen med invånarna.

– Pål kommer att tillföra både kunskap och entusiasm till organisationen. Hans bakgrund passar perfekt för vår kulturmiljö med den gamla trästaden, säger Samhällsbyggnadschef Jonas Sjölin.

Pål Dunér är utbildad arkitekt och bor i Eksjö där han driver ett arkitektkontor som har

specialiserat sig på renoveringar av kyrkor och kulturbyggnader. Eksjö är en av de tre trästäderna, tillsammans med Hjo och Nora. Arkitekturen i Hjo är därför välbekant för den nya stadsarkitekten.

– Jag känner mig hemma med äldre byggnader och brinner för arkitektur i alla dess skepnader. Allt jag kommer att göra kommer syfta till att göra stan vackrare och trevligare. Men hur man gör det på bästa sätt vill jag gärna komma fram till i dialog med invånare och kollegor.

Som stadsarkitekt påtalar Pål Dunér att han vill vara öppen och lätt att nå. Han kommer att sträva efter spontana, enkla samtal med invånarna i ett tidigt skede av exempelvis en bygglovsprocess.

Han beskriver sig som ”helyllepraktiker” med bakgrund som snickare, något han hoppas kunna ha nytta av i samtalen med invånarna.

– Folk ska kunna stoppa mig på stan och ställa frågor. Jag är ingen ”krångel-Petter”.

Pål Dunér kommer att arbeta 75 procent och vara på plats i Hjo måndagar, tisdagar och onsdagar.

Artikeltaggar

ArkitekturHjoHjo kommunKulturKyrkorRenoveringarSamhälle

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.