Hoppa till huvudinnehållet

Elowson vinnare och Bengtsson imponerade

Publicerad:
Hjoåkaren Nisse Bengtsson, tävlandes för FMCK Skövde, blev yngste förare att nå målet när han körde in som tredje junior i sin Kåsa-debut.
Hjoåkaren Nisse Bengtsson, tävlandes för FMCK Skövde, blev yngste förare att nå målet när han körde in som tredje junior i sin Kåsa-debut.

Seger i SM, långloppsserien SCCS, Gotland Grand National – och nu även i Novemberkåsan. 2022 har varit en riktig pangsäsong för Albin Elowson som satte punkt i storartad stil.

Hjokillen Nisse Bengtsson gjorde en imponerande insats.

Efter cirka 30 mils körning i skogarna kring Bollnäs var det ingen som kunde utmana Skövdeföraren. Klockan 03.17 på söndagsmorgonen rullade han över målrampen på Bollnästravet som överlägsen segrare.

– Det är en otrolig lättnad. Det är en grymt skön känsla att kunna avsluta säsongen på det här sättet och kunna sätta pricken över ”i:et” med en seger i Novemberkåsan, säger Albin Elowson.

FMCK Skövdes Albin Elowson var ohotad när han körde hem sin tredje seger i Novemberkåsan..
FMCK Skövdes Albin Elowson var ohotad när han körde hem sin tredje seger i Novemberkåsan..

Elowson inledde tävlingen som tvåa, en minut och 45 sekunder bakom Karlskogas Micke Persson på det första specialprovet.

Persson – som vann i fjol efter att Elowson tvingats bryta med maskinproblem i slutskedet av tävlingen när han var i stor ledning – utökade sitt försprång under dagen och var tre och en halv minut före Elowson inför nattetappen. Redan efter den andra nattsträckan tvingades Persson utgå med tekniska problem.

Då var det raka spåret mot segern för Elowson.

Segermarginalen skrevs till överlägsna 20 minuter och 8 sekunder. Närmast bakom blev det en andraplats för Karlskogas Niklas Persson – Micke Perssons bror.

Av 115 startande förare var det 44 som till slut kunde tillräkna sig en målgång i årets Novemberkåsa. Bland dessa fanns Nisse Bengtsson som imponerade. FMCK Skövdes 18-åring blev yngste förare att ta sig i mål, och det som nia totalt, och tredje junior i sin Kåsa-debut.

FAKTA

Novemberkåsan i Bollnäs 2022: 1) Albin Elowson, FMCK Skövde, 8.32,31, 2) Niklas Persson, Karlskoga Ek, 8.52,40, 3) Pontus Skoog, Karlskoga EK, 9.00,53. 9) Nisse Bengtsson, FMCK Skövde, 9.49,22.12) Marcus Adielsson, Tibro MK, 10.34,40. 29) Victor Arwesved, FMCK Skövde, 11.37,25. Anton Sandstedt, Tibro MK (bröt).

Artikeltaggar

Albin ElowsonEnduroFMCK SkövdeHjoNisse BengtssonNovemberkåsanSport

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.