Hoppa till huvudinnehållet

"Olycksträden" borttagna efter alla påkörningar – haft ett tufft liv

Publicerad:
Ett flertal träd fanns tidigare mellan parkeringsplatserna på Magasinsgatan. Nu ska parkeringen göras om och träden har tagits bort.
Ett flertal träd fanns tidigare mellan parkeringsplatserna på Magasinsgatan. Nu ska parkeringen göras om och träden har tagits bort. Foto: Christoffer Tuulik

Träden mellan parkeringsplatserna på Magasinsgatan har tagits ned. Orsakerna är flera, klart är att de levt tuffa liv.

Nu ska parkeringen på den enkelriktade gatan göras om.

Träden som stått utmed Magasinsgatan har gått samma öde till mötes som träden utmed andra parkeringsplatser i hamnen gjorde för ett par år sedan, de har tagits ned av kommunen. Men det finns flera anledningar, en är att träden inte var friska, enligt Renita Påsse, arbetsledare för parkavdelningen vid Hjo kommun.

– Träden har haft en tuff miljö utan förutsättningar att kunna utvecklas till fina träd. De hade stagnerat och drabbats av många påkörningsskador. Vi ska värna om våra värdefulla träd, de och våra grönytor är livsviktiga för oss alla. Men ibland måste trafiken prioriteras på en del platser i staden, säger hon.

Trångt

Anders Westermark, gata- och parkchef säger att parkeringen ska göras om från vinkelräta parkeringsplatser till snedställda.

– Det har upplevts trångt att parkera så nu har det beslutats att göra om parkeringen till snedparkering. Det är en enkelriktad gata och bilarna blir inte direkt mindre i storlek så det är en lämplig åtgärd, säger han.

Träden har körts på i tid och otid av bilister under åren de stått på Magasinsgatan, eller beroende vem man frågar, orsakat påkörningsolyckor.

– Vi ska ersätta träden med något annat, exempelvis blomsterurnor på sidorna av parkeringen. Alternativt plantera nya träd med rejäla skydd i mellan.

Artikeltaggar

Anders WestermarkHjo kommunNaturParkeringSamhälleTrafik

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.