Julstämning med marknad och tomtar i Hjo

Publicerad:
Nu på lördag blir det julmys med julmarknad i Hjo. Foto: Tobias Larsson Franzén

Nu på lördag blir julstämning och julmys i stan med julmarknad, juldopp, träffa tomten och julkör som sjunger christmas carols.

Det riggas för fullt inför den stora jullördagen i Hjo den 26 november. Det utlovas julmys med traditionsenlig julmarknad och mycket mer. Det blir försäljning av bland annat hantverk, handarbete, smide, julkransar och julkärvar. För besökare finns det möjlighet att åka häst och vagn.

Utomhus vid Kulturkvarteret utlovas vinterpark med tomtebesök. Här kan barnen träffa och ställa frågor till tomten samt lämna in sina önskelistor.

Under dagen kommer en julkör cirkulera runtom i stan och bjuda på christmas carols.

Hjo kyrka slår upp sina dörrar och varje hel- och halvtimme bjuds på musik av traktens körer och solister.

Slöjd och silversmide blir det på Stadsgården med möjlighet att prova på att slöjda med yxa och kniv.

Det blir flera minimarknader på bland annat Göstas hantverksgård, vid restaurang Biergarten och 10:ans restaurang på industriområdet.
Det blir flera minimarknader på bland annat Göstas hantverksgård, vid restaurang Biergarten och 10:ans restaurang på industriområdet. Foto: Helena Dahlgren

Minimarknad och julmys anordnas på Göstas hantverksgård på Falköpingsvägen och det gäller även vid restaurang Biergarten i Stadsparken. Liknande aktiviteter erbjuder även 10:ans restaurang på industriområdet och Spa for Hjo på Skövdevägen.

Under helgen kommer det att vara flera konst- och hantverksutställningar och ett exempel är en fotoutställning om julens kryddor av Edvard Koinberg på Kulturkvarteret.

En av dagens höjdpunkter blir juldoppet vid Guldkroksbadets strand.

Artikeltaggar

HantverkHjoHjo kyrkaJulKörerKulturkvarteretNöje/KulturStadsparken

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare