Hoppa till huvudinnehållet

Tillbaka i januari: ”Som vanligt igen”

Publicerad:
Linnéa Åkesson vann damklassen i Vintercupen i den senaste upplagan.
Linnéa Åkesson vann damklassen i Vintercupen i den senaste upplagan. Foto: Anton Gustavsson

Över 700 enduroförare kom till start i Vintercupen östra Skaraborg 2022. Nu siktar arrangörerna på en ny seriestart i Skövde den 7 januari nästa år.

Om mindre än två månader inleds vinterns stora motionsserie i Skaraborg. Åtminstone om den preliminära kalendern går i lås. Det är arrangörerna som gemensamt nu har publicerat den tänkta tävlingskalendern för Vintercupen östra Skaraborg 2023. Serien inleds lördagen den 7 januari 2023.

”Detta är de preliminära datum vi jobbar mot och det vi har tänkt oss. Dock finn ännu inga godkända tävlingstillstånd, så de kan flyttas om något inte skulle fungera”, skriver arrangörerna gemensamt på Vintercupens webbsida.

Serien är populär, inte bara i Skaraborg. Förare kommer långväga för att köra serien där motionsklasserna är överlägset störst. Förra vintern kom totalt 730 förare till start.

”Vi planerar att genomföra cupen med väldigt lite förändringar efter ett par turbulenta år med anpassningar för pandemin. Att kunna köra ett år 'som vanligt igen' är målsättningen”, skriver arrangörerna.

I den förra upplagan av Vintercupen blev det lokala segrar i sex av klasserna. Skövdes Albin Elowson tog hem totalsegern i seniorklassen. Hans klubbkollega Linnéa Åkesson vann damklassen.

FAKTA

Så här planeras Vintercupen östra Skaraborg att köras 2023:

7 januari: FMCK Skövde.

21 januari: Tidaholms MK.

28 januari: Töreboda MK.

12 februari: Carlsborgs MK.

25 februari: Falköpings MK.

4 mars: Tibro MK.

Artikeltaggar

Albin ElowsonEnduroFMCK SkövdeHjoLinnéa ÅkessonSkaraborgTibro MKVinter

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.