Hoppa till huvudinnehållet

Klassikern avgjord: "Det var en kalastävling"

Publicerad:
Ungefär 50 åkare kom till start i årets upplaga av Säterkåsan.
Ungefär 50 åkare kom till start i årets upplaga av Säterkåsan. Foto: Roland Svensson

Det var fina förutsättningar när Säterkåsan kördes i helgen och snabbast i tandemklassen var Rickard Hansson och Fredrik Georgsson.

På lördagen kördes den traditionella Säterkåsan där ett 50-tal åkare kom till start. I tandemklassen, där två åkare åkte var sitt varv på den stora banan, vann Rickard Hansson och Fredrik Georgsson.

Hansson och Georgsson vann med god marginal då de hade ungefär två och en halv minut ner till Robert Friberg och Simon Holmbäck. Stefan Holm och Oliver Nelsson knep tredjeplatsen.

– Det har flutit på jättebra och det var en kalastävling, säger Stefan Holm innan han fortsätter:

– Det här var nog de finaste spåren någonsin.

Donkelo RK kan summera en ny lyckad tävling när Säterkåsan avgjordes på lördagen.
Donkelo RK kan summera en ny lyckad tävling när Säterkåsan avgjordes på lördagen. Foto: Roland Svensson

Både Hansson och Georgsson har vunnit Säterkåsan tidigare och slog nu alltså till igen och var snabbast i skogarna utanför Stöpen. Hansson har för övrigt vunnit i par med pappa Peter Hansson. Far och son Hansson vann tillsammans 2019.

I soloklassen kom 13 åkare till start och snabbast i skogarna runt Stöpen var Alvin Ceder från Götene MK. Men det var jämnt i soloklassen för FMCK Skövdes Carl Andersson korsade mållinjen bara sex sekunder för sent.

Tredjeplatsen tog Dennis Henberg, Hjo MK, hand om. Han var minuten efter Andersson.

Säterkåsan arrangerades för första gången 1962 kring Donkelos motorbana. Under premiäråret deltog åtta lag och sedan dess har Säterkåsan arrangerats årligen.

Artikeltaggar

Enduro

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.