Hoppa till huvudinnehållet

Ny julgransservice: ”Vi vill ha mycket att göra”

Publicerad:
Daniel Bodin, David Hallbeck och David Davidsson i Team Rynkeby är redo att hämta upp julgranar i Hjo och Tibro.
Daniel Bodin, David Hallbeck och David Davidsson i Team Rynkeby är redo att hämta upp julgranar i Hjo och Tibro. Foto: Marita Sjöquist

Snart är det dags att dansa ut julen, men i stället för att granen ligger och skräpar i trädgården kan den hämtas och slängas på tippen av ett Hjogäng.

– Vi vill ha mycket att göra, säger David Davidsson i Team Rynkeby.

Hjoborna Daniel Bodin, David Hallbeck och David Davidsson samt Andreas Essgren och Christian Andersson ingår i Team Rynkeby, som i landet har nio team och Hjogänget tillhör team Skaraborg.

– I Skaraborg är vi indelade i grupper och vårt gäng ombesörjer Hjo och Tibro, upplyser David Davidsson.

Hjoteamet har ett brinnande intresse för att samla in pengar till välgörande ändamål och cykling.

– I somras blev jag tipsad om Team Rynkeby – att det borde vara något för mig. Och jag är ju ingen nej-sägare direkt utan hakade på och fick med mig flera andra, säger Davidsson.

"Vi vill ha mycket att göra" säger Daniel Bodin, David Hallbeck och David Davidsson.
"Vi vill ha mycket att göra" säger Daniel Bodin, David Hallbeck och David Davidsson. Foto: Marita Sjöquist

Samla in pengar

Först och främst handlar det om att kunna stötta Barncancerfonden och Barnhjärnfonden genom att samla in pengar på olika sätt.

– I höst har vi jagat sponsorer bland företag och organisationer. Vi har precis avslutat en julkalender som inbringat 48 000 kronor, berättar David Hallbeck och fortsätter:

– Vi uppskattar alla som vill vara med och stötta och göra skillnad för barn och familjer som är utsatta.

Nu väntar ett nytt insamlingsuppdrag och det är en typ av julgranservice. När granen dansats ut kan en hämtbeställning göras hos Hjoteamet. Den stora granhämtardagen är den 14 januari och tjänsten kan beställas via hemsidan eller kontakt med Hjoteamet.

– Vi vill ha mycket att göra den här dagen och vi hoppas på att få svettas ordentligt. Beställ och ställ ut granen senast klockan åtta den här lördagsmorgonen, uppmanar alla tre.

Ettårigt uppdrag

Uppdraget i Team Rynkeby är ettårigt och alla som ingår i laget antas via ansökningar. Skaraborgsgruppen består av 20 personer där fyra varit med tidigare år, men övriga är nya. Ett verksamhetsår sträcker sig från oktober till september.

Förutom välgörenhet är det gemensamma intresset cykling.

– I vinter träffas vi två gånger i veckan för spinning och styrka i Skövde och till våren blir det cykling ute.

Ska cykla till Paris

Det gemensamma målet och det stora kraftprovet väntar sedan i sommar. Då ska Team Rynkeby med ett internationellt välgörenhetscykellag gemensamt cykla till Paris med start i Kiel den 7 juli. Målgången är 15 juli.

– Vi kommer att starta i Hjo och cykla till Paris och räknar med en sträcka på cirka 155 mil.

Pariscyklingen är, enligt Hjoteamet, ett sätt att uppmärksamma och offentliggöra projektet.

– Vi vill tillägga i detta sammanhang att alla pengar som skänks oavkortat går till Barncancerfonden och Barnhjärnfonden. När det gäller cyklingen står vi för våra egna kostnader.

Team Rynkeby är ett internationellt välgörenhetscykellag som cyklar till Paris varje år till förmån för barn. Första cykelturen gjordes 2002. I somras deltog mer än 2000 cyklister och 500 servicedeltagare i 62 lag från nio länder.

2022 donerade de nordiska länderna, Island, Färöarna, Tyskland, Schweiz och Belgien 111,8 miljoner till organisationer som hjälper barn med kritiska sjukdomar. Det svenska teamet fick ihop närmare 30 miljoner kronor.

Artikeltaggar

BarncancerfondenCyklarCyklingHjoJulTeam RynkebyVälgörenhet

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.