Hoppa till huvudinnehållet

Fritidsaktiviteter för alla: ”De har så många bra idéer”

Publicerad:
Miranda Smedberg
miranda.smedberg@hjotidning.se
Leo Nilsson och Sixten Grevåker spelar gärna pingis på fritiden.
Leo Nilsson och Sixten Grevåker spelar gärna pingis på fritiden. Foto: Miranda Smedberg

Lek, bakning, träningspass, LAN, tjejkvällar, konsert eller kanske Pokemónpromenad? I ungdomsverksamheten får ungdomarna bestämma. På torsdagen i Guldkrokshallen var pingis och basket lite extra populärt.

Ung i Hjo är sedan i höstas det nya samlingsnamnet för den öppna ungdomsverksamheten i Hjo kommun, vars syfte är att ge unga i Hjo en meningsfull fritid. Utgångspunkten är ofta Mötesplats Stationen, men många aktiviteter hålls också på andra ställen utifrån ungdomarnas egna önskemål och idéer.

– Det som är tanken med Ung i Hjo är att ungdomarna ska få vara delaktiga i projekten, säger ungdomscoachen Erika Tilander.

Under hösten hölls exempelvis tjejkvällar med julbak, och man startade en egen insamlingsbössa till Musikhjälpen. Under lek och sport hölls en handbollsträning på initiativ av en deltagare.

– Vi vill försöka fånga upp olika intressen och idéer. Någon som besöker oss kanske har ett specifikt intresse och vill arrangera något, då kan vi hjälpa till, säger ungdomscoachen Hanna Edvardsson.

Många idéer

Torsdagarna i B-hallen är ett uppskattat upplägg där det kan bli alla möjliga aktiviteter. Leo Nilsson och Sixten Grevåker väljer helst pingisbordet.

– Det är kul och det här är en bra sal att köra i, säger de båda.

Utöver lek och sport och drop in-verksamheten på Mötesplats Stationen, återstår att se vad vårterminen ska bjuda på för aktiviteter.

– De har så många bra idéer, säger Hanna Edvardsson.

Ungdomscoach Erika Tilander och Anton Berg tränade straffkast i basket.
Ungdomscoach Erika Tilander och Anton Berg tränade straffkast i basket. Foto: Miranda Smedberg

Artikeltaggar

Fritid och livsstilFritidsgårdarGuldkrokshallenHanna EdvardssonHjoHjo kommunMusikhjälpenSport

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.