Hoppa till huvudinnehållet

Fokus på el hos Lions

Publicerad:
Pernilla Hiärne heter Lions club Hjo nyaste medlem. Hon välkomnades av presidenten Rita Sandberg.
Pernilla Hiärne heter Lions club Hjo nyaste medlem. Hon välkomnades av presidenten Rita Sandberg.

Elektricitet stod i fokus för Lions clubs januarimöte. Dels då Håkan Karlsson, vd för Hjo Energi, var gästtalare, dels då klubben är delaktig i insamlingen av medel till elverk som levereras till Ukraina.

Årets första månadsmöte gästades av det kommunala energibolagets vd Håkan Karlsson. Han berättade inledningsvis om Hjo Energis resa från starten 1945 då Hjo Elverk bildades, som blev Hjo Energi 1987, fram till idag. Därefter beskrev han bolagets olika verksamhetsområden och roller på elmarknaden. Avslutningsvis förklarade han vad som påverkat och påverkar prissättningen på el.

Håkan Karlsson, vd Hjo Energi.
Håkan Karlsson, vd Hjo Energi.

Pernilla Hiärne heter Lions Club Hjos nyaste medlem. Pernilla välkomnades under högtidliga former.

Levande Julkalendern 2022 blev den tionde och sista i detta format. För att med sitt engagemang och sina omfattande arbetsinsatser under 10 år tackades Gunnar Strömberg och Erik Larsson med tal och gåva från övriga medlemmar.

Nationellt har Lion i Hjo deltagit i insamlingen avseende elverk till Ukraina. Till Ukrainainsamlingen har det samlats in 1 342 000 kronor, samt reserverats medel motsvarande 401 000 kronor. Inledningsvis kommer 61 elverk att levereras till Ukraina via Ungern eller Polen.

Under våren är inga aktiviteter i Hjo Lions regi planerade.

Artikeltaggar

ElHåkan KarlssonHjoHjo EnergiLionsMänskligtUkraina

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.