Hoppa till huvudinnehållet

Butik lägger ned – och mäklare flyttar in: ”Hjo är jätteviktigt för oss”

Publicerad:
Elin Edlander och Fredrik Johansson, franchisetagare för Fastighetsbyrån Östra Skaraborg, tar över gamla bokhandelns lokal. I mitten står Elham Suleiman, ägare till Love Hjo-butiken som läggs ned.
Elin Edlander och Fredrik Johansson, franchisetagare för Fastighetsbyrån Östra Skaraborg, tar över gamla bokhandelns lokal. I mitten står Elham Suleiman, ägare till Love Hjo-butiken som läggs ned.

Fastighetsbyrån Hjo lämnar Swedbanks nedlagda kontor och tar över lokalen efter Love Hjo-butiken, som lägger ned verksamheten.

Som bekant lade Swedbank ned i Hjo i början av december, kvar i bankens gamla lokal finns Fastighetsbyrån fortfarande kvar. Men bara i ett tag, nu är det klart att mäklarföretaget flyttar ett stenkast bort.

Fastighetsbyrån tar över gamla bokhandelns lokal, där butiken Love Hjo finns i dag. Love Hjo-butikens ägare Elham Suleiman har dock beslutat att lägga ned verksamheten och senast i månadsskiftet februari-mars stängs butiken.

– Det är tråkigt att banken stängt och att Love Hjo-butiken ska stänga. Fastighetsbyrån går dock väldigt bra, vi vill satsa i Hjo där vi är marknadsledande. Att byta lokal är en nystart för oss franchisetagare, våra medarbetare och alla våra kunder i Hjo, säger Fredrik Johansson, Hjobon som tog över Fastighetsbyrån Östra Skaraborg tillsammans med Elin Edlander för ett år sedan av mäklarveteranen Anders Ahlm.

Hjogäng

Fredrik Johansson berättar att Hjokontoret är extra viktigt för Fastighetsbyrån.

– Av våra 25 anställda i Östra Skaraborg är sju Hjobor som lever och verkar här. Vårt kontor i Hjo har för övrigt tre mäklare och två koordinatorer anställda på heltid. Ett stort gäng i en liten kommun.

Nya lokalen mäter 136 kvadratmeter och kommer genomgå en renovering innan flytten sker i vår.

– Förhoppningsvis kan vi inviga nya lokalen i maj, säger Fredrik Johansson.

Flytten innebär också att bankens gamla lokal blir tom, men enligt uppgift pågår diskussioner mellan fastighetsägaren Wennergrens och ny möjlig hyresgäst.

Artikeltaggar

ButikerFastighetsbyrånHandelHjoMäklareNäringslivSkaraborgSwedbank

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.