Hoppa till huvudinnehållet

Lejonberg inför SM-veckan: "Har siktet inställt på medalj"

Publicerad:
Hjobördiga Vilma Lejonberg (till höger), Broddetorps GoIF, och Klara Söderberg, Falköpings TK, tävlar i styrkelyft under SM-veckan.
Hjobördiga Vilma Lejonberg (till höger), Broddetorps GoIF, och Klara Söderberg, Falköpings TK, tävlar i styrkelyft under SM-veckan. Foto: Privat

Hjobördiga Vilma Lejonberg, Broddetorps GoIF, har siktet inställt på SM-veckan i Skövde.

Vilma Lejonberg höll länge på med konståkning men bytte sedan inriktning och började med styrkelyft i Broddetorps GoIF.

Kvalade in till SM

I höstas kvalade hon in till SM vid distriktsmästerskapet i Göteborg genom att lyfta 145 kg i knäböj, 72,5 kg i bänkpress och 197,5 kg i marklyft, vilket till slut gav 415 kg och kvalgränsen var 400 kg. Det blev även ett inofficiellt svenskt rekord i marklyft i Göteborg.

Tävlar på fredag

Fredagen den 3 februari ska Vilma Lejonberg, som numera bor i Tibro, upp till bevis. Hon tävlar i 69 kilosklassen och är förberedd inför uppgiften i Arena Skövde.

– Jag har siktet inställt på medalj, men det är svårt att på förhand veta vad konkurrenterna går för. Jag kan bara lyfta så bra jag kan, så får vi se hur långt det räcker, säger Vilma Lejonberg till VGT.

Deltar i SM gör även Klara Söderberg, Falköpings TK, som går in i tävlingen på lördag i klassen 76 kilo.

Tv-sändningar

Det kommer att vara tv-sändningar från tävlingarna i styrkelyft. Fredagen den 3 februari sänder SVT Play 09:30-12:30 och SVT1 11:40-12:30.

Artikeltaggar

HjoSM-veckanSportStyrkelyft

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.