Hoppa till huvudinnehållet

421 förare i Vintercupen

Publicerad:
Vintercupen östra Skaraborg, deltävling tre, arrangerades på Fimmerstabanan . Matilda Huss, Göta MS, vann på damsidan. Dennis Henberg, Hjo MK, jagar bakom.
Vintercupen östra Skaraborg, deltävling tre, arrangerades på Fimmerstabanan . Matilda Huss, Göta MS, vann på damsidan. Dennis Henberg, Hjo MK, jagar bakom. Foto: Erik Wallskog

Vinter, i form av snö och kyla, ser ut att vara över för den här gången.

421 enduroförare kom till start i Töreboda MK:s deltävling i Vintercupen östra Skaraborg.

De två inledande deltävlingarna i Vintercupen, i Skövde och Tidaholm, kantades av milt väder och lera. När det under lördagen var dags för den tredje deltävlingen var det förvisso fortfarande plusgrader, men någon lera var det inte tal om.

På Fimmerstabanan, i skogarna utanför Töreboda, gjorde totalt 421 förare upp i de djupa sandspåren.

– Det var sjukt uppkört i slutet, men vi som startade i den tredje startgruppen kör i andra spår så det gick ändå att få bra flyt i åkningen. Jag körde på mig lite kramp i början, men det släppte efter ett tag och då gick det bra, säger Arvid Hellqvist, Töreboda MK, som tävlade i juniorklassen.

Endurolegendaren Anders Eriksson, som kör för Tibro MK, var på plats och blev tolva i seniorklassen.
Endurolegendaren Anders Eriksson, som kör för Tibro MK, var på plats och blev tolva i seniorklassen. Foto: Erik Wallskog

Den store vinnaren i Töreboda blev däremot Albin Elowson, FMCK Skövde, som vann seniorklassen med nästan en minuts marginal ner till tvåan Niklas Persson, Karlskoga MK, och ytterligare en minut till trean Rikard Hansson, Tibro MK.

Damklassen vanns av Matilda Huss, Göra MS, och bäste junior blev Kalle Ahlin, Falköpings MK.

En som hade mer nytta av att köra på hemmaplan var Jan-Olof Wallskog. Den rutinerade Törebodabon, som tävlar i motion 60-klassen, ledde totalen inför lördagens tävling och vann sin andra raka deltävling.

Matilda Huss, Göta MS, (till höger) vann på damsidan. Dennis Henberg, Hjo MK, jagar bakom.

Vintercupen

Ställningen efter tre av sex deltävlingar.

Senior: 1) Albin Elowson FMCK Skövde, 100. 7) Nisse Bengtsson Tidaholms MK, 80. 12) Anders Eriksson Tibro MK, 67.

Junior: 1) Arvid Karlsson FMCK Skövde, 196. 24) Dennis Henberg, Hjo MK, 143.

Bredd: 1) Andreas Toresson, Lilla Edets MCK, 200. 7) Jonas Karlsson, Hjo MK, 174.

Ungdom E0: 1) Hampus Andersson Tibro MK, 200. 11) Albin Glansén Tidaholms MK, 167. 30) Melker Kihlgren Hjo MK, 134. 31) Wilmer Kihlgren, Hjo MK, 134.

Dam: 1) Linnéa Åkesson, FMCK Skövde, 100. 2) Hilda Sjöberg, Tibro MK, 89. 3) Emelie Sandström, Bengtsfors MCC, 86.

Motion -39) 1) Alexander Fält, Försvarsmaktens EK, 400. 17) Eric Lindblad Hjo MK, 355. 86) Simon Holmbäck, Hjo MK, 183. 97) Niklas Kedén, Hjo MK, 149. 101) Robin Karlsson, Hjo MK Kawasaki, 139.

Motion 40-49: 1) Magnus Edberg Huskvarna MK, 400. 15) Robert Strandberg, Hjo MK, 360.

Artikeltaggar

EnduroHjoHjo MKVintercupen östra Skaraborg

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.