Hoppa till huvudinnehållet

Oskar Månsson fyra i SM

Publicerad:
Oskar Månsson kom fyra i SM.
Oskar Månsson kom fyra i SM. Foto: Marita Sjöquist

Hjobördige Oskar Månsson, Örgryte IS, hamnade strax utanför pallplats när SM i brottning avgjordes i Skövde.

Oskar Månsson och hans tvillingbror Gustav växte upp i Hjo, men vid 13-årsåldern flyttade familjen till Umeå. Därefter hamnade bröderna i Göteborg och studerar nu till idrottslärare på Göteborgs universitet. I tidig ålder började Oskar och Gustav med brottning och representerar numera anrika Örgryte IS.

Under SM-veckan i Skövde ställde Oskar Månsson upp i klassen 87 kg och slutade på en fjärdeplats.

Seger blev det mot Felix Einarsson, Väsby BK och Charlie Sand, Kolsva IF, men förlust mot Albin Elofsson, AIK Brottning. I matchen om tredje och fjärde plats fick till sist Oskar se sig besegrad av Mathias Günther, IK Sparta. Vinnare i den grekisk-romerska klassen blev Albin Olofsson, AIK Brottning. Tvåa kom Hamza Sertcanli, Spårvägen BK och trea Mathias Günther, IK Sparta.

Artikeltaggar

BrottningHjoÖrgryte ISSM-veckan

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.