Hoppa till huvudinnehållet

Håkan har flygintresset i blodet

Publicerad:
Håkan Carlsson, konstnär och före detta pilot, höll föredrag hos Lions i Hjo.
Håkan Carlsson, konstnär och före detta pilot, höll föredrag hos Lions i Hjo. Foto: Privat

Håkan Carlsson medverkade vid det senaste månadsmötet med Lions club i Hjo och berättade om sin tid som pilot.

Håkan Carlsson, konstnär och före pilot, berättar att han, genom sin fars gener, föddes med flygintresset i blodet.

Han erövrade sitt första flygcertifikat redan som 14-åring och vid 18 års ålder fick han certifikat med behörighet att frakta passagerare.

Håkan har flugit allt ifrån spartanskt utrustade och enkla propellerplan till avancerade ”propellerjet”. Som flygkapten har han fraktat såväl passagerare som gods kors och tvärs i luften över Europa. Inte minst delar av Kungahusets medlemmar.

Håkan har även verkat som pilotutbildare och som sådan ”luftsatt” ett stort antal piloter. Många av de som gått i hans lära har Håkan än i dag kontakt med.

Från säker källa (inte Håkan) berättas att han uppskattades mycket för sin kompetens och sin lugna och trygga personlighet.

Mötesprogrammet bestod i övrigt främst av rapporter från de arbetsgrupper som planerar de aktiviteter Lions i Hjo bedriver själva eller är delaktiga i lokalt och nationellt. Bland annat kommer Hjoklubben att vara delaktig i kommande Rock mot cancer med sin korvvagn.

Artikeltaggar

HjoLionsTransport

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.