Hoppa till huvudinnehållet

Menyn sa parmesan – men det var ingen äkta

Publicerad:
På menyn hos en pizzeria i Hjo står det parmesanost. Men det är inte äkta parmesanost, enligt MÖS.
På menyn hos en pizzeria i Hjo står det parmesanost. Men det är inte äkta parmesanost, enligt MÖS. Foto: "Örjan Söderlund"

På menyn hos en pizzeria i Hjo står det parmesanost. Men det är inte parmesan som serveras, enligt Miljösamverkan Östra Skaraborg, MÖS.

MÖS kontrollerade pizzerians meny vid en kontroll nyligen och reagerade på en sak. Enligt menyn ska parmesanost serveras till flera rätter, men den ost som restaurangen visade vid kontrollen var Grana Padano-ost.

”Parmesanost är en produkt som har skyddad beteckning och äkta parmesanost ska vara märkt Parmigiano Reggiano. Om ni serverar något annat än vad som står på menyn är det vilseledande för konsumenterna och det kan vara en stor hälsorisk för allergiker”, skriver MÖS.

MÖS hade i övrigt inget att anmärka på vare sig i hygien eller övriga krav.

Artikeltaggar

HandelHjoHygienKonsumentMat och dryckRestaurangerSkaraborg

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.