Hoppa till huvudinnehållet

”Du i grå bilen lyckades stänka ned mig med snöslasket”

Publicerad:
Insändarskribenten blev nedstänkt i snöslasket.
Insändarskribenten blev nedstänkt i snöslasket. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

I måndags (13 mars) när vi hade regn till den snö som redan låg så bildades ett större parti snöslask som säkert alla märkte som var ute. Ett stort tack till er bilister som visade hänsyn att sänka farten och/eller hålla ut vid passagen till oss fotgängare. Det gäller dock inte dig vem du nu var i en liten grå bil från hemtjänsten som passerade mig på Floragatan. Trots att jag försökte gå så nära buskarna det bara var möjligt så lyckades du stänka ner mig med snöslasket.

Efter en förfrågning (med registreringsnumret) fick jag fram ansvarig enhetschef. Hoppas att det nådde fram till dig som körde bilen att det är ett brott mot Trafikförordningen (SFS 1998:1276) 3 kap. §15 “Utöver andra fall som anges särskilt skall förare hålla en med hänsyn till omständigheterna tillräckligt låg hastighet”, “15. vid smutsigt väglag där det finns risk för att någon annan trafikant utsätts för smutsstänk”. Det är med andra ord vårdslöshet i trafiken. Har gjort en polisanmälan och där är brottsrubriceringen ofredande.

Enhetschefen bad om ursäkt via e-post, men ingen fråga om hur det gick med kläderna jag hade på mig för tillfället. Nu gick det lyckligtvis att tvätta bort slasket och smutsen men upplevelsen var inte angenäm.

T. F.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättHjoOfredandeTrafikVäglagVårdslöshet i trafik