Hoppa till huvudinnehållet

Hjokoncern fortsätter växa: ”Har köpt fyra nya bolag”

Publicerad:
Joacim Eriksson och Bengt Åslund, Karlstad Elprojekt, och koncernchef Christoffer Olbrich Hjo Installation, gör handslag på affären.
Joacim Eriksson och Bengt Åslund, Karlstad Elprojekt, och koncernchef Christoffer Olbrich Hjo Installation, gör handslag på affären. Foto: Privat

Koncernen Hjo Installation fortsätter att växa. I dagsläget ingår 40 bolag i koncernen och fler lär det bli inom kort. ”Vi omsätter nu 1,7 miljarder med 800 medarbetare”, berättar koncernchef Christoffer Olbrich, från Arlanda på väg norrut för att köpa fler bolag.

Installationskoncernen har växt med fyra nya företag de senaste månaderna genom köp av bolag inom el och rörläggeri i Karlstad, Borås, Lerum och Kungsbacka.

Karlstad Elprojekt erbjuder alla typer av elinstallationer i Karlstad med omnejd. Företaget grundades 2019 av Joacim Eriksson och Bengt Åslund och omsatte förra året 12 miljoner kronor och har åtta anställda.

– Med företagets tjänster blir vi kompletta med vs, el och ventilation i Karlstad tillsammans med KVT som sedan tidigare ingår i Hjo Installation, säger Christoffer Olbrich.

Mc Donaldsrestauranger

Borås Elteam AB jobbar med el och är specialiserade på nybyggnation av snabbmatsresturanger runt om i landet. Sedan starten 2010 har man dragit el på alla nya McDonalds restauranger i Sverige, men det finns flera kedjor bland kunderna. Borås Elteam har även ett par elektriker som jobbar med service i Borås där företaget har sitt säte. Under 2022 omsatte bolaget 21 miljoner kronor och har tio anställda.

Alf Ericson El i Lerum AB arbetar med el-entreprenad, service, fiber/data, samt el- & styrsystem mot industrin. Företaget har funnits i över 30 år, omsatte 38 miljoner kronor under 2022 och har 25 anställda.

Rörtjänst Vallda AB jobbar med traditionellt rörläggeri där service och nyproduktion av villor är företagets största affärsområde. Under senaste året har företaget haft en stor efterfrågan på värmepumpar. Rörtjänst Vallda AB omsatte 13,2 miljoner kronor i fjol.

Företaget har sex anställda och är det 40:e bolaget i Hjokoncernen.

Hjokoncern fortsätter växa med fem nya bolag

Artikeltaggar

BoråsBostad och byggenElHjoKarlstadMcDonaldsServiceTeknik och vetenskapVentilation

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.