Hoppa till huvudinnehållet

Hulmarker: ”Göra dumheter på stan – det är aldrig någonsin ok!”

Publicerad:
Guldkroksområdet ska utvecklas och en av idéerna är att flytta fritidsgården Stationen dit, skriver Catrin Hulmarker i sitt insändarsvar.
Guldkroksområdet ska utvecklas och en av idéerna är att flytta fritidsgården Stationen dit, skriver Catrin Hulmarker i sitt insändarsvar. Foto: Lars-Ola Carlén

Svar till 6E på Estrid Ericsonskolan

Det stämmer att vi har satsat mycket pengar på att renovera och bygga till Kulturkvarteret. Det är en viktig och populär mötesplats både för Hjoborna men också för dem som är här på besök. Det stämmer faktiskt inte att ingen besöker Kulturkvarteret för under 2022 hade Kulturkvarteret nästan 80 000 besök. Här finns vårt Stadsbibliotek (ett sådant måste finnas enligt lag), här finns bio, teatersalong, replokaler, möteslokaler, utställningar/museum och turistbyrån. Kulturkvarteret är till för alla; barn, vuxna, ungdomar, unga och gamla men vi ska också ha andra platser med aktiviteter som är speciellt för ungdomar. Stationen drivs och bekostas av Hjo kommun. Alla som bor i Hjo och som arbetar, betalar skatt. Pengarna används till allt det som en kommun har ansvar för, till exempel skola, barnomsorg, vård och hjälp till våra äldre, gator, brandkår, snöröjning och fritidsgård m.m.

Fritidsgården har aktiviteter på många håll i Hjo, inte bara på Stationen. Tanken med det är att man ska anpassa verksamheten så det passar fler ungdomar på platser där de vill vara. Önskan om mer öppet får tas med i planeringen och förhoppningsvis kan man få till det framöver.

Att man inte är nöjd med Stationens öppettider och vad som finns att göra kan aldrig vara en ursäkt för att göra dumheter på stan – det är aldrig någonsin ok!

Just nu pågår ett arbete med ett omfattande förslag för att förbättra, bygga om och bygga till, både inomhus och utomhus på Guldkroksområdet så att det inte bara är en idrottsplats utan också ett aktivitetsområde som möjliggör ännu fler saker att göra än det gör idag. En av idéerna är att flytta fritidsgården Stationen dit, precis så som ni beskriver. En bra plats att träffas på, nära till hallar och planer, nära till de olika föreningarnas verksamhet, skateparken, tennishallen, aktivitetsområdet utanför hallarna osv. Det skulle också bli tryggare med en sådan lösning eftersom fler vuxna då kommer att finnas på området i mycket större utsträckning än idag. Det är jättebra att ni skriver vad ni tycker och vad ni vill. Det är viktigt för oss som är politiker att veta hur ni tänker och jag lovar att vi försöker ta beslut som gör så att det blir så bra som möjligt för så många som möjligt att leva, verka och bo i Hjo!

Catrin Hulmarker (M) Kommunstyrelsens ordförande

Artikeltaggar

Catrin HulmarkerEstrid EricsonskolanFritidsgårdarHjoHjo kommunKommunstyrelsenKulturkvarteretModeraternaNöje/KulturSkateparkUtställningar

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.