Hoppa till huvudinnehållet

Kenny Åkerberg ny ordförande för Sverigedemokraterna i Hjo

Publicerad:
Kenny Åkerberg, ny ordförande för Sverigedemokraternas lokalförening i Hjo. Åkerberg efterträder Hasse Nörgaard på posten.
Kenny Åkerberg, ny ordförande för Sverigedemokraternas lokalförening i Hjo. Åkerberg efterträder Hasse Nörgaard på posten. Foto: Christoffer Tuulik

Kenny Åkerberg, 68 år, har valts till ny ordförande för Sverigedemokraterna i Hjo.

Hasse Nörgaard som i många år varit partiets frontman i Hjo vill träda tillbaka från den rollen och släppa fram nya krafter. Nörgaard avsade sig sin plats i kommunstyrelsen senaste fullmäktigemötet, men kommer sitta kvar som ledamot i fullmäktige tills vidare.

Kenny Åkerberg har av föreningsmedlemmarna valts till ny ordförande för Sverigedemokraternas lokalförening i Hjo.

Åkerberg är ursprungligen från Göteborg men bott i Hjo sedan 1970-talet och fram till pensionen drev han egen firma inom billackering. Han har länge haft ett samhällsintresse, men engagerat sig politiskt först på senare år.

Kenny Åkerberg var ett av partiets nya namn i Hjovalet 2022, men har nu tagit plats som ordförande och ersatt Nörgaard i kommunstyrelsen.

– Vi vill förnya oss och tillsammans vill vi alla arbeta ännu hårdare för alla Hjobor. SD ska vara en stark opposition men också kunna samarbeta mycket med andra partier i sakpolitik. Vi ska jobba hårt och metodiskt, säger Kenny Åkerberg.

Han nämner energifrågan som särskilt viktig just nu, där partiet lobbar för att Hjo energi ska tillverka egen el i fjärrvärmeverket med hjälp av ett kraftverk.

– Närmast kommer vi anordna en namninsamling bland Hjoborna i frågan, säger Kenny Åkerberg.

Artikeltaggar

GöteborgHjoKommunstyrelsenPensionPolitikPolitiska system och ideologierPrivatekonomiSverigedemokraterna

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.