Hoppa till huvudinnehållet

Många spenderar slantarna utanför Hjo

Publicerad:
Många lämnar Hjo för att göra sina inköp, konstaterar Kenny Åkerberg (SD)
Många lämnar Hjo för att göra sina inköp, konstaterar Kenny Åkerberg (SD) Foto: Christoffer Tuulik

Vi har bistra tider, det är kämpigt för var och en av oss ingen undgår alla är drabbade på ett eller annat sätt.

Räntan stiger och kommer att stiga nån procent till innan den stabiliseras sig eller rent av sjunker till lite mer normala nivåer.

Men vi kommer aldrig att hamna runt 1,5 procent igen så marknaden måste ju anpassa sig så vi klarar livhanken framöver.

Bränslepriser ligger ännu över acceptabel nivå och vi Sverigedemokrater kräver på regeringsnivån att slopa den helt, men det är mycket mothugg från andra partier.

Matpriser på vissa varor är ju galet tokigt, palsternackor över 80 procent , tomater ja allt har ju ökat markant.

Vad är det då som gör att allt har havererat från de nivåer vi var vana vid att leva på, överkonsumtion skulle jag vilja påstå.

Allt har en början men även ett slutet har en ände och för att vi ska komma någorlunda tillbaka så måste vi medborgare börja tänka lite själva.

Vad är det vi behöver , vad är det som betyder något, slit å släng måste vi sluta med och företagen måste börja plocka hem sina produkter och tillverka dem inom våra egna gränser.

Det skapar arbetstillfällen och framförallt kvalitén på varorna, man har ju ingen aning egentligen vad det är du får när du köper en vara.

Visst det står en varudeklaration på påsen eller kartongen ,men vet du hur seriöst det är.

En tanke som har funnits länge i min skalle är att varför åker vi till Skövde för att handla, mat, kläder, reservdelar, elektronik, you name it.

Skulle ICA eller Coop eller de andra affärsinnehavarna här i stan kunna sänka sina priser om vi blev lite mer köptrogna och spendera våra slantar i vår kommun.

Vi inom Sverigedemokraterna är intresserad av företags politiken och vill ha engagemang hur vi kan göra Hjo som industristad mer attraktiv för att mindre eller större företag hittar hit.

Det skapar arbetstillfällen och sparar resor till och från jobben och Hjo ligger strategiskt bra till utmed väg 195 slingan mellan Göteborg och Stockholm.

Kommunen håller på och exploatera mer mark till försäljning och kan på alla vis hjälpa till att få etableringen på plats

Så även de som har större industrimark som de inte har behov av att sälja en del av sin tomt till mindre företag för smidigare snabbare tillstånd för byggnation.

Hjo är en fin trevlig stad, klassad kanske som en sommarstad av resten av landet men vi måste ut och marknadsföra Hjo som en industristad att utvecklas i

Lika viktigt som vi marknadsför oss som den pittoreska lilla gemytliga stad som vi är i grunden för här känner vi tryggheten att bo och verka.

Kenny Åkerberg

Sverigedemokraterna

Artikeltaggar

CoopElektronikFörsäljningGöteborgHjoIcaInsändareKläderSkövdeSverigedemokraterna

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.