Sjöng allsång med astronauter på hemligt uppdrag

Publicerad:
Eleverna på lågstadiet i Hjo kommun har avslutat ett allsångsprojekt med temat ”Rakt ut i rymden”. Foto: Marita Sjöquist

I veckan har de yngsta eleverna i kommunens skolor fått sjunga allsång tillsammans med temat rymden.

– Vi vill kunna stimulera och uppmuntra barnen till sång, säger kulturskolechef Karin Engvall.

Föreställning inleddes med en röst som hördes från högtalarna och som uppgav sig vara ute på hemligt uppdrag, vilket fick de unga i publiken att haja till.

– Rymdskeppet Explore söker landningstillstånd på planeten jorden, frågade rösten publiken och fick direkt klartecken att landa.

In genom dörren rusade sedan vitklädda astronauter, det vill säga kulturskolans band, och körde i gång konserten med den ena medryckande låten efter den andra. Sångledare var Mathilde Svedlund som tog sitt uppdrag på stort allvar och eleverna var genast med på noterna.

Sångledare Mathilde Svedlund tog fronten och backades upp av övriga astronauter med instrument, det vill säga kulturskolans band.
Sångledare Mathilde Svedlund tog fronten och backades upp av övriga astronauter med instrument, det vill säga kulturskolans band. Foto: Marita Sjöquist

Sjöng tillsammans

Tillsammans sjöng eleverna för full hals med i repertoaren som bland annat bestod av Uddi suddi guddi galej, Nicko ticko Tim och Jag är en astronaut.

Detta var en avslutning på det allsångsprojekt som Kulturskolan haft med elever från förskoleklass till årskurs 3 i Hjo kommun.

Barnen deltog under konserten med stor inlevelse.
Barnen deltog under konserten med stor inlevelse. Foto: Marita Sjöquist

Fått öva innan

Temat har varit är ”Rakt ut i rymden” och de unga sångarna har fått öva på ett antal låtar för att till slut stråla samman för att sjunga allsång i bland annat Estrid Ericsonskolan.

– Det här har varit väldigt roligt och vi hoppas att allsångsprojektet kan bli en årlig tradition, säger kulturskolechef Karin Engvall som tillsammans med personalen planerat och utfört för sång- och musikarrangemanget.

Innan föreställningen hade eleverna på lågstadiet i Hjo kommun fått öva in flera rymdlåtar.
Innan föreställningen hade eleverna på lågstadiet i Hjo kommun fått öva in flera rymdlåtar. Foto: Marita Sjöquist

Artikeltaggar

AllsångEstrid EricsonskolanHjo kommunKarin EngvallMusikRymden

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare