Hoppa till huvudinnehållet

Näringslivsgalan återuppstår under nya namnet Guldhjärtat

Publicerad:
Ett gäng glada pristagare vid den senaste näringslivsgalan, som hölls i januari 2020. Foto: Marita Sjöquist

Näringslivsgalan i Hjo ska väckas ur törnrosasömnen efter tre år.

Hjo kommun återupplivar galan under nytt koncept som fått namnet: Guldhjärtat - en kväll för att hylla Hjo näringsliv.

Hjo kommuns näringslivsutvecklare Christian Johansson har tagit initiativ till att återstarta näringslivsgalan, som inte hållits sedan januari 2020. Den gala som förr anordnades av kommunen under ledning av förre näringslivschefen Kristina Mustajärvi.

Men galan förändras med nytt koncept och det nya namnet Guldhjärtat.

– Vi vill paketera evenemanget med ett nytt eget varumärke under namnet Guldhjärtat. Syftet är att uppmärksamma vårt lokala näringsliv och de fina insatser och resultat de har skapat under året, säger Christian Johansson.

Han poängterar att företagen i Hjo genererar stora intäkter till Hjo via sina löntagare i kommunen och egenskatter.

– Många gör det väldigt bra och är fina ambassadörer för näringslivet i stan och för Hjo som plats. En kommun kan inte växa utan tillväxt i näringslivet, som ger oss förutsättningar att investera i skola, vård, omsorg, boende, stadsmiljö och service för våra kommuninvånare, fortsätter han.

Christian Johansson, näringslivsutvecklare Hjo kommun
Christian Johansson, näringslivsutvecklare Hjo kommun Foto: Christoffer Tuulik

Därför vill kommunen anordna en tillställning som hyllar de lokala företagarna, som dessutom verkar i en svår ekonomisk situation just nu.

Guldhjärtat blir alltså det nya namnet på det som förr hette näringslivsgalan. Men guldhjärtat blir också en ny priskategori på galan.

– Priset guldhjärtat ska delas ut till en person eller organisation som genom sina gärningar gjort något extra som gör Hjo till en bättre plats, någon som agerar som en sann förespråkare och ambassadör för Hjo i sina kontakter med omvärlden.

Priset Guldhjärtat ska skapas av lokala konstnärer i formen som ett hjärta.

Övriga priser som årets företagare och liknade kommer också att delas ut som förr.

– Målet är att Guldhjärtat blir en årlig mötesplats och ett festligt evenemang för Hjo näringsliv. Vi håller på att samla in nomineringar till årets prisutdelning just nu, säger Christian Johansson.

Guldhjärtat - en kväll för att hylla Hjo näringsliv ska hållas på Grebbans nöjesrestaurang torsdagen den 11 maj.

Artikeltaggar

GalorHjoHjo kommunNäringslivNöje/KulturNomineringarPrisutdelningar

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.