Hoppa till huvudinnehållet

Svar till Fågelåsbo: "Dags att göra något åt situationen nu"

Publicerad:
Hjo kommun. Genrebild.
Hjo kommun. Genrebild. Foto: Christoffer Tuulik

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Hej och tack för ditt fenomenala svar på min insändare om köp beteendet i Hjo.

Det är exakt detta jag var ute efter när jag komponerade min insändare om varför hjoborna väljer att åka in till Skövde eller Tidaholm för att göra sina inköp.

Jag hoppas innerligt att både hyresvärdar, butiksägare ,restaurangägare och alla andra lokala näringsidkare läser våra insändare och tar till sig våra synpunkter.

Jag och vi andra förtroende valda kommunpolitiker för Sverigedemokraterna i Hjo vill ha igång nån form av dialog, diskussion eller debatt med nån form av  samverkan mellan oss invånare och näringsidkare  där vi förstår varandra varför en del saker fungerar utmärkt medan andra saker är det sämre med.

Hjo stad är ju mer en sommarstad då den blommar upp och handeln blomstrar några korta månader, men vi som bor kvar  här måste ju få den kvalitén ,utbud och en  prisnivå  som är jämförbara med större städer även resten av året.

Jag förstår mycket väl att det kan vara en svår ekonomisk ekvation att fungerar på alla plan, men samverkan mellan alla näringsidkarna i Hjo som med gemensamma krafter skulle kunna utforma ett koncept som gynnar både unga och den äldre generationen som gör det intressant och lönande att spendera sina slantar i Hjo.

Otryggheten att våga och satsa är ett gissel , för man står ensam kvar med ett kapital som har gått upp i rök, men med rätt marknadsföring ,bra kvalité och en image som sticker ut  och som lockar vår nyfikenhet, så bör det vara ett vinnande koncept trots allt elände vi har runt om oss .

För vi människor är av den naturen att vi vill skapa något , bygga något för framtiden och det är en morot så gott som nåt.

Vi har ju haft detta dilemma under en ganska lång tid nu så det är dags att göra något åt situationen , få en blomstrande handel över hela året gynnar ju alla.

Ps, frisörer för herr och dam har vi gott om i vår stad och de konkurrerar ju på lika villkor med god samverkan så förutsättningarna bör finnas för utökad handel på andra områden

Kenny Åkerberg

Ordförande

Sverigedemokraterna Hjo

Insändaren som besvaras:

Artikeltaggar

Insändare