Hoppa till huvudinnehållet

Isaksson matchhjälte - avgjorde i förlängningen

Publicerad:
Jacob Isaksson (nr 4) blev stor matchhjälte i förlängningen. För andra matchen i rad.
Jacob Isaksson (nr 4) blev stor matchhjälte i förlängningen. För andra matchen i rad. Foto: Mattias Olsson

Den andra slutspelsmatchen mellan Skövde IBF och Lockerud avgjorde Hjobon Jacob Isaksson i förlängningen. I den tredje och avgörande matchen skedde samma sak igen. Isaksson blev matchhjälte i förlängningen.

Målet gjorde att IBF är klart för division 1 efter 3–2 inför 1 895 åskådare.

– Helt fantastiskt. Så fruktansvärt roligt. Jag tycker att vi var oerhört värda detta. Vi gör två starka matcher på slutet och i den här matchen tycker jag att vi är det bättre laget, säger Jacob Isaksson mitt i segerfirandet.

Det var återigen svårt att skilja Skövde IBF och Lockerud Mariestad åt. Mariestadslaget hade ledningen med både 1–0, och 2–1. Men Skövde IBF kom ikapp vid båda tillfällena. Det var för övrigt Jacob Isaksson som kvitterade till 2–2 och ordnade fram förlängningen.

Samma förlängning som skulle avgöra vilket lag som tog steget upp till division 1. Halvvägs in i densamma slog han till, Jacob Isaksson, och petade in en retur som innebar 3–2 och vinst.

Vilt segerjubel

Efter målet utbröt vilt segerjubel bland spelare och ledare i Skövde IBF. Såväl konfetti som guldhattar kom snabbt fram.

Vad kände du när bollen passerade mållinjen och saken var klar?

– Det är eufori. Det är helt magiskt. Detta är något vi har kämpat för hela säsongen, och att få göra det framför nästan 2000 personer i publiken, det är så fruktansvärt roligt. Det är inte många innebandyklubbar i division 2 som får chansen att spela inför en sådan här publik.

Totalt var det 1 895 personer i publiken.

Du verkar trivas när det blir förlängning?

– Det är ju då man vill vara här. Jag sa ju det innan att jag ville vara med där det avgörs och det fick jag vara.

Artikeltaggar

InnebandyJacob IsakssonLockerudSkövde IBFSport

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.