Hoppa till huvudinnehållet

Bommarna i sjön: ”Ett försenat men efterlängtat försommartecken”

Publicerad:
Nisse ”Bult ”Johansson, Christer Liljedahl, Anders Caseva, Laila Franzén och Tommy Hallström var några av medlemmarna i Hjo Fiske- och båtklubb som hjältes åt att lägga i bommarna i hamnen inför båtsäsongen.
Nisse ”Bult ”Johansson, Christer Liljedahl, Anders Caseva, Laila Franzén och Tommy Hallström var några av medlemmarna i Hjo Fiske- och båtklubb som hjältes åt att lägga i bommarna i hamnen inför båtsäsongen. Foto: Privat

Gångna helgen kunde till slut medlemmarna i Hjo Fiske- och båtklubb göra bomiläggningen i hamnen så att båtarna kan läggas i efter vinterdvala.

– Vi var tyvärr tvungna att skjuta på tiden med två veckor på grund av senaste snön med kyla som försenade, säger ordföranden Christer Liljedahl.

– Det är dumt att riskera olyckor, instämmer Christian ”Patron” Andersson som varit med de senaste åren.

Det är viktigt att hålla tungan rätt i mun när sprintarna ska sätta fast bommarna.

Still going strong kan man säga är åldersmannen Jan-Åke Karlsson 82 år som varit med i många år.

– Idag kan jag inte göra ”drängalyften” men leverera sprintar kan jag.

Bomiläggningen startade söndags morgonen med kaffe, ostmacka och genomgång av arbetet med säkerhetstänk. Och arbetet var klart efter några timmar.

Doften av nylagad mat kom från Hamnmagasinets fönster och medlemmarna avslutade arbetet med gemensam sopplunch med inslag av chili.

Jan-Åke Karlsson, närmast höger i bild, samt Laila Franzén och till vänster Christian ”Patron” Andersson till vänster avnjuter sopplunch efter väl genomfört värv.
Jan-Åke Karlsson, närmast höger i bild, samt Laila Franzén och till vänster Christian ”Patron” Andersson till vänster avnjuter sopplunch efter väl genomfört värv. Foto: Privat

Artikeltaggar

BåtsportFiskeFritid och livsstilHjo

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.