Hoppa till huvudinnehållet

Överlägsen seger för Linnéa Åkesson

Publicerad:
Linnéa Åkesson vann när långloppsserien SCCS drog igång
Linnéa Åkesson vann när långloppsserien SCCS drog igång Foto: Anton Gustavsson

Det blev dubbla Skövdesegrar i elitheatet genom Albin Elowson och Linnéa Åkesson när långloppsserien SCCS drog igång med Falköping Big Bang.

Den svenska endurosäsongen har startat och på söndagen inleddes långloppsserien SCCS, Swedish cross country series med Falköping Big Bang.

Då fortsatte FMCK Skövdes Albin Elowson på samma sätt som han avslutade 2023. Med seger.

Toppstriden

Om Albin Elowson tog en klar seger i herrarnas elitklass, så blev toppskriden i damklassen inte ens i närheten av spännande.

Hjobon Linnéa Åkesson, tävlandes för Skövde FMCK, körde fint och utan fadäser vilket tog henne till en överlägsen seger.

– Det har varit bra och jag har känt mig starkt, även om det kändes att det började bli lite segt på de två sista varven. Men det rullade på, och jag tog det mest som bra träning där det handlade om att köra mitt eget race, säger Linnéa Åkesson som var ensam dam att hinna ut på nio varv.

"Nästan perfekt"

Ett nästan perfekt lopp blev det alltså. Den enda detaljen som skavde något var att se en rygg framför sig i första kurvan.

– Över lag har det gått väldigt bra, men det var lite synd att jag inte kunde ta starten också, säger Åkesson.

Hedvig Malm, tävlandes för Norsjö men boende i Varola var nämligen startsnabb och sida vid sida med Åkesson ut på startrakan. Malm var först in i kurvan men fick snart släppa Åkesson förbi sig. En stark andraplats blev det ändå för Malm.

Lokal seger blev det även i motionsklassen 50-59 där Tibro MK:s Anders Eriksson stod för en gedigen insats.

Artikeltaggar

EnduroFMCK SkövdeLinnéa ÅkessonSport

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.