Dags för isshowen: "Ska bli jättekul"

Publicerad:
Alicia Larsson och Gwen Gloudemans har väntat länge på att få bjuda på isshow igen. Foto: Jesper Sydhagen

Tibro konståkningsklubb laddar inför premiären av sin efterlängtade isshow. En fartfylld och storslagen föreställning utlovas.

– Det ska bli jättekul, tycker Hjotjejerna Gwen Gloudemans och Alicia Larsson.

Väntan har varat länge, men i helgen är det återigen dags för ”The Greatest Show”, Tibro konståkningsklubbs stora isshow. Helgen den 28-30 april blir det fyra föreställningar, varav två på lördagen.

– Det är megastort. Jag tror inte det finns en enda klubb i Sverige som kan erbjuda detta, säger klubbens tränare Regina Jensen.

Nästan 70 åkare, aktiva och tidigare verksamma åkare, kommer att ta till isen. Några av de medverkande kommer bjuda på avancerad åkning, men föreställningen består inte av vanliga konståkningsprogram. Detta blir nåt helt annat.

Tibro KK:s tränare Victoria Helgesson och Regina Jensen.
Tibro KK:s tränare Victoria Helgesson och Regina Jensen. Foto: Jesper Sydhagen

Tränarna har satt samman en föreställning i två akter som ska passa hela familjen.

– Vi kommer ha med nummer både från Frost och Aladdin, säger tränare Victoria Helgesson.

– Vi får alltid höra från dem som inte upplevt konståkning och kommit hit att det är så häftigt med farten. Det märks inte på tv. Det är mycket fart och mycket rörelse.

Isshowen har långa anor och arrangeras i regel vartannat år, men nu har det inte varit något sedan 2018. På grund av den seglivade pandemin tvingades klubben ställa in flera gånger.

Gwen och Alicia

Hjotjejerna Gwen Gloudemans och Alicia Larsson är rutinerade i isshowsammanhang och taggade på att få köra igen. De kommer att medverka i elva-tolv nummer.

– Det ska bli jättekul att få göra det här igen. Showen var i princip påbörjad förra gången den blev inställd. Då hade man byggt upp och var redo för show, säger Alicia.

– Det har alltid varit höjdpunkten vartannat år. Så det är kul att få vara tillbaka och göra det igen, säger Gwen.

Vad kan publiken vänta sig?

– Jag tror att man kan ha ganska låga förväntningar när man kommer hit, det är lilla Tibro och en gammal ishall. Men det är en riktigt bra show med många timmar nedlagda. Det blir kläder, färg, musik, dans. Man får se allt, en blandad kompott.

Tibro KK tränar inför isshowen.
Tibro KK tränar inför isshowen. Foto: Jesper Sydhagen

Storslagen final

Konståkarna började träna på sina nummer redan vid årsskiftet. På påsklovet intensifierades förberedelserna och nu övar de i stort sett varje dag.

– Isshowen är stor för gemenskapen. Alla går tillsammans. Föräldrar kommer och hjälper till. Vi har ett bra samarbete med hockeyn. Verkligen alla hjälper till och försöker göra det till det bästa, säger Victoria.

Isshowen blir helt enkelt en storslagen final på tävlingssäsongen.

Artikeltaggar

FöreställningarNöje/KulturShower

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare